Cloudové hraní od Sony bude dostupné i v Česku a na Slovensku
Novinka Cloudové hraní od Sony bude dostupné i v Česku a na Slovensku

Cloudové hraní od Sony bude dostupné i v Česku a na Slovensku

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Známe už i datum spuštění nového PlayStation Plus.

Reklama

Společnost Sony na konci března oznámila, že v červnu spustí novou verzi služby PlayStation Plus, která bude rozdělena do tří úrovní (detaily naleznete v našem článku). Ten úplně nejvyšší obsahuje také přístup ke cloudovému hraní, jenže to zatím ve spoustě zemích, včetně Česka a Slovenska, nebylo dostupné. To se ale změní.

Dnes totiž Sony aktualizovala původní zprávu a dozvěděli jsme se, že možnost hraní přes cloud bude rozšířena do dalších zemí. Jmenovitě půjde o Bulharsko, Chorvatsko, Řecko, Maďarsko, Maltu, Polsko, Kypr, Rumunsko, Slovinsko a v neposlední řadě Česko i Slovensko. Cloudové hraní od Sony tak bude dostupné celkem ve 30 státech, které tedy nabídnou i nejvyšší předplatné Premium. Zbytek se musí spokojit s verzí Deluxe, což je Premium osekané právě o hraní přes cloud.

Kromě toho jsme se dočkali také upřesnění data spuštění nového PS+, které se však liší napříč regiony. Nejdřív dojde na státy Asie (kromě Japonska), kde se hráči dočkají už 23. května, v zemi vycházejícího slunce to bude 1. června. V Americe je vydání naplánováno na 13. června a my v Evropě dojdeme na řadu až jako úplně poslední, 22. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama