Co chystá Ubisoft na dalších 12 měsíců?
Speciály Anno 2070 Článek Co chystá Ubisoft na dalších 12 měsíců?

Co chystá Ubisoft na dalších 12 měsíců?

Michal Burian

Michal Burian

12

Na FY2012 chystá Ubisoft nový díl ze série Assassin’s Creed, Ghost Recon a také několik příjemných překvapení.

Reklama

Ubisoft v minulém fiskálním roce zaznamenal významný nárůst tržeb, o 21.2 procent, především o Vánocích. Postaral se o to také Assassin’s Creed: Brotherhood, skutečnými hvězdami FY2011 ovšem bylo Just Dance 2, Michael Jackson: The Experience a Dance on Broadway.

Francouzská vydavatelská společnost Ubisoft šla tedy dvojí cestou, dopravila na trh totiž své silné značky a k tomu přidala několik zcela nových, které mají velký potencionál.

Vydavatelský plán Ubisoft na FY2012

Ubisoft zahájí svůj finanční rok dvěma rozmanitými projekty. Půjde o PC point-and-click adventuru The Next Big Thing, která vyjde 21. dubna 2011 (v ČR až v květnu), a o neobvyklou konzolovou plošinovku Outland, jež se na trhu objeví koncem dubna ve verzích pro PlayStation 3 a Xbox 360.

V polovině května uvidíme pár licencovaných titulů. Konkrétně půjde o SBK World Championship 2011 a National Geographic Collection. Koncem května očekáváme další taneční titul – pojďme tancovat s Mel B.

17. června přijde řada na vyhlíženou akční arkádu Child of Eden, nástupce Rez. Té se ve stejný den dočkají majitele konzole Xbox 360 i PlayStationu 3. Verze od Microsoftu slibuje podporu pohybového senzoru Kinect. Dá se tedy očekávat, že PS3 verze přijde s podporou Move.

Dokonce června mělo vyjít dnes již odložené Might & Magic Heroes VI, kterého se nakonec dočkáme až 8. září. Místo toho se budeme muset spokojit s arkádou Cubic Ninja pro Nintendo 3DS, jež vyjde 24. června.

Někdy v létě uvede Ubisoft na trh bojovou online hru pro Kinect, která byla pojmenovaná PowerUp Heroes.

Koncem léta bychom si měli zahrát PlayStation Classics HD kolekci, kde hlavní roli bude hrát Splinter Cell Trilogy, a také moderní western s drogovými kartely v podání Call of Juarez: The Cartel na PC, PS3 a X360.

V srpnu uvidíme modré hrdiny The Smurfs pro Wii a DS.

Zajímavé to bude určitě v září, kdy by se měl přiřítit akční závodní titul Driver: San Francisco, který láká na možnost rychlého přesunu z auta do auta. Doprovodit by ho měla 3DS hra Driver Renegade, jež byla nedávno odložena na třetí kalendářní čtvrtletí.

Když už mluvíme o Nintendu 3DS, tak si v Q4 budeme moci zahrát James Noir’s Hollywood Crimes.

Ve čtvrtém čtvrtletí se ke slovu dostane Anno 2070, nejnovější díl úspěšné série budovatelských strategií pro PC. Titul nás tentokrát zavede do necelých 60 let vzdálené budoucnosti, v níž se lidstvo muselo přizpůsobit rozsáhlým klimatickým změnám, jež zvedly hladinu moří a oceánů.

Nevětším titulem Ubisofti pro zbytek roku je bezpochyby akční Ghost Recon: Future Soldier. Je dost možné, že se ho dočkáme až na začátku příštího roku, i když by se francouzský vydavatel mohl snažit hru vydat ještě letos. Nové informace očekáváme na blížící se výstavě E3 v Los Angeles, která vypukne již 7. června.

Někdy před koncem roku se určitě podíváme do světa nového Assassin’s Creed (novinky zde). Víme, že Ubisoft očekává nový díl před koncem FY2012. Vydavatelský dům slíbil projekt odhalit v květnu během své finanční tiskové konference, takže nové AC nepochybně uvidíme na E3.

A zbytek

Ubisoft rozhodně nemá špatný line-up her, zejména když ho porovnáme s předchozími dvanácti měsíci. Rozhodně to ale není vše, určitě se na E3 a GamesComu dočkáme nějakých šokujících odhalení.

Seznámit bychom se tak mohli s epizodickým Rayman Origins (PS3 a X360), Nadeo zaručeně odkryje dlouho očekávanou TrackManii 2 pro PC a určitě Ubisoft nezapomene ani na další experimentální legrácky v podobě tanečních titulů a dalších zajímavostí.

Když se podíváme na portfolio Ubisoftu zjistíme, že spoustu her potřebuje oprášit. V roce 2012 bychom se tak mohli vydat do světa Beyond Good & Evil 2, zahrát si na bohy v From Dust, zastřílet si ve Far Cry 3 (novinky zde) a možná se na svět konečně podívá také katastrofický thriller I Am Alive.

A co teprve další Splinter Cell? Zatím o něm nic nevíme. Na podrobnější informace o plánech Ubisoftu si budeme muset počkat do 7. června, kdy v Los Angeles startuje výstava E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama