Co nového u Persony 5?
Persona 5 Novinka Co nového u Persony 5?

Co nového u Persony 5?

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1

Goro Akechi, mimoškolní aktivity, úrovně obtížnosti a taky live stream před TGS 2016.

Reklama

Za poslední týden uveřejnil Atlus prostřednictvím internetových stránek hry Persona 5 několik nových informací. Předně jsme se dověděli něco víc o devátém členu skupiny Goro Akechim, zjistili jsme, co můžeme dělat po škole, jaké budou úrovně obtížnosti a co je Save Room. Kromě jiného vás čeká nové krátké gameplay video z jízdy vlakem a něco si řekneme i o anime Persona 5 the Animation: The Day Breakers a o plánech Atlusu na Tokyo Game Show 2016.

Goro Akechi

Goro Akechi je sice studentem na střední škole, ale honosí se také titulem detektiva. Jeho dedukční schopnosti přivedly vyšetřovatele k vyřešení velké řady případů, se kterými si policie nedovedla poradit. To spolu s jeho vzhledem k němu přitahuje hodně pozornosti a mezi lidmi se mu říká The Second Coming of the Detective Prince a podle posledních zpráv to vypadá, že se začal zajímat o incidenty způsobené Fantomovými zloději.

Co dělat po škole?

Po skončení vyučování můžete dělat celou řadu věcí, což šlo v každé Personě a Persona 5 tomu nebude výjimkou. Můžete si vylepšit své statistiky tím, že půjdete ven s přáteli, můžete si zajít do kina nebo navštívit lázně. Můžete ale také začít pracovat jako brigádník a přivydělat si peníze.

Hrajete Personu poprvé?

Jak už bývá celé roky zvykem, můžete si na začátku hry zvolit úroveň obtížnosti. Co se týče progrese v příběhu, nebude na ni mít úroveň obtížnosti žádný vliv. Ale začátečníci, nebo hráči, kteří si vyloženě budou chtít vychutnat příběh, by prý měli podle slov autorů začít hrát na úrovni obtížnosti Safety nebo Easy.

V každém z Paláců v Personě 5 existují takzvané Save Rooms, kde si můžete odpočinout a hlavně si zde jde uložit postup ve hře. Z jedné takové objevené místnosti do druhé se navíc můžete pohybovat rychleji a tak fungují jako zkratky uvnitř Paláce.

Zároveň Atlus vydal další krátké gameplay video z hraní Persony 5, ve kterém se můžete podívat na jízdu vlakem. A protože se tady hlavní hrdiny nudí, čte si.

V souvislosti s výstavou Tokyo Game Show 2016 uveřejnil Atlus ještě plány s živými vstupy a přenosy z hraní Persona 5.

14. září můžete na Niconico kanále sledovat od 22:27 do 24:30 JST (začíná v 15:27 našeho času) takzvaný 5,555 Seconds Before Launch Live Stream. V něm se představoví Caroline a Justine (dabing Aki Toyosaki), Goro Akechi (dabing Soichiro Hoshi), Noriko Shouji a mnoho dalších postav.

Od 17. do 18. září pak poběží, opět na Niconico kanálu, dvoudenní vysílání ze stánku na Tokyo Game Show 2016. 17. a 18. září od 9:30 do 17:00 hodin JST (u nás od 2:30 do 10:00) bude Atlus přenášet ukázky hraní Persony 5 přímo návštěvníky výstavy TGS 2016. Pokud se náhodou na výstavu dostanete a podaří se vám pokořit určité podmínky, můžete také být zapsáni do seznamu účastníků a získat odměnu.

Objeví se zde Jun Fukuyama (dabér hlavního hrdiny), Ikue Otani (dabérka Morgany), Soichiro Hoshi (dabér Akechi Gora), umělci Lyn, Yumi Kawamura, Shihoko Hirata a Lotus Juice. Dále zde bude Tomomi Isomura (dabérka Hifumi Togy, Persona Stalker Club VMC), Mafia Kajita (spisovatelka na volné noze, Persona Stalker Club VMC), Chiaki Matsuzawa (uvaděč a vedoucí programu) a další.

Zároveň Atlus vypustil informace ohledně Blu-ray a DVD verze filmu Persona 5 the Animation: The Day Breakers v Japonsku. Vydán bude 7. prosince a disky budou obsahovat navíc i speciální pořad z akce před uvedením filmu do kin, artbox od Shigenori Soejimy, speciální disk a lístek na speciální akci Persona 5 the Animation: The Day Breakers, která proběhne 30. července 2017.

Persona 5 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 15. září a příští rok 14. února i v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama