Co přinese update pro Windows Phone 7?
Novinka Co přinese update pro Windows Phone 7?

Co přinese update pro Windows Phone 7?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

3

Microsoft poodhalil něco málo detailů o chystaném updatu pro mobilní operační systém Windows Phone 7.

Reklama

Šéf Microsoftu Steve Ballmer přiznal, že potřeboval systém ještě dost práce, když s ním společnost na trh přišla. Navíc tak učinila s ročním zpožděním oproti tomu, co původně plánoval. Nový update by nám to ale měl vynahradit a přidat až 500 menších i větších změn.

Update, který nese kódové označení Mango, bude k dispozici zcela zdarma pro všechny, kdo již systém vlastní a integrován v základu u přístrojů nových. Hlavní devízou má být plná podpora HTML5 stránek a her díky novému Internet Exploreru 9. Potěší také nové API, které vývojářům dovolí využívat ve svých aplikacích přímého přístupu k některým funkcím telefonu, jako je fotoaparát, gyroskop, kompas, kalendář a další.

Mezi menší serepetičky patří např. podpora aplikací fungujících na základu Silverlight 4 spolu s XNA funkcí. Pořádný multitasking, aplikace běžící na pozadí a nový systém upozornění už pak byl nutností.

Vypuštění updatu Mango spojí Microsoft s představením online obchodu Windows Phone Marketplace pro 18 nových států včetně Brazílie, Ruska, Jižní Ameriky, Japonska a Koreji, a to již brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama