Co prozatím víme o Tropico 4?
Preview Tropico 4 Článek Co prozatím víme o Tropico 4?

Co prozatím víme o Tropico 4?

Michal Burian

Michal Burian

7

Budovatelská strategie v čele s mocným El Presidente v pokračování přináší nové možnosti v politice, přírodní katastrofy a také vylepšenou grafiku.

Reklama

Co je Tropico 4?

Tropico 4 je budovatelská strategie (označovaná také jako simulátor diktátora), ve které hráči dostanou na starost různé ostrovy v Karibiku, o něž se musí starat. Budete budovat města, továrny, politiku, turismus a ekonomiku v období Studené války.

Hra navazuje na dřívější díly a opět hráče převtělí do role mocného El Presidente, jenž dostane na starost několik tropických ostrovů. Čtvrtý díl je podobný Tropicu 3, s tím rozdílem, že nabízí několik drobných grafických vylepšení a také mnohem větší obsah.

Hlavního hrdinu si můžete přizpůsobit, ale jedna věc zůstane stejná: ten chlap dostane, co chce. Nejde o žádné překvapení, když je El Presidente velkým diktátorem. Vašim úkolem je na různých ostrovech zajistit ziskovou ekonomiku. Docílit toho můžete několika způsoby, můžete těžit dřevo, vyrábět různé materiály, pěstovat ovoce a v některých destinacích vás bude živit turismus. Získané suroviny vyvážíte do jiných zemí, a to loděmi nebo letadly.

Politické hřiště

Na různé pozice si můžete dosadit své lidi, kteří se budou starat o blaho ostrova. Na své politiky si však dejte velký pozor, mohou získat sebevědomí a pokusit se lid štvát proti vám. Rozzlobeného politika můžete buď zabít, vyhrožovat mu nebo ho podplatit. Existuje ještě jedna možnost, nechat ho ať si dělá, co uzná za vhodné. V tomto případě očekávejte válku.

Dobré vztahy budete muset udržovat také se světovými velmoci, jako je SSSR a USA. Nově do série přibude Evropa, Čína a země z Blízkého východu. Budete s nimi pomoci obchodovat a také si vzájemně pomáhat nebo naopak škodit. Spolupráce s nimi vám ovšem může přinést blaho pro karibský ostrov, politické výhody a mnoho dalšího.

Nezbytnou součástí, stejně jako v předešlých dílech, je náboženství. Budete si moci vybrat, jaké náboženství budete na ostrově podporovat a kterému se budete snažit zamezit v aktivitách.

Přírodní katastrofy a novinky

Vašim největším soupeřem v této hře je sama země. Tvůrci si tentokrát dali záležet na přírodních katastrofách, které jsou silnější, větší a dokonce interaktivní. Matka příroda si s vámi bude pohrávat, připravte se na tsunami, tornáda, sopečné erupce či na havárii ropného tankeru. Mimo kampaň si můžete zvýšit nebo snížit frekvenci těchto katastrof.

Přírodní katastrofy můžete využít ve svůj prospěch. Pokud se o ně budete zajímat a starat se o postižená místa, můžete získat lepší vliv občanů a také ostatních zemí. Jestli tak učiníte, dopad katastrofy bude mnohem snesitelnější, než když zasažené místo necháte na pospas osudu.

V Tropicu 4 jsou rovněž větší ostrovy, přibližně čtyřikrát větší než v předešlém díle. Celkem na vás bude čekat 20 misí na 10 různých ostrovech. Očekávejte různé úkoly, problémy a mj. i stupňující se obtížnost.

Pozměněn bude také politický model. El Presidente získá mnohem větší moc. Ze svého ostrova budete moci udělat komunistickou nebo demokratickou zemi. Záležet bude pouze na vaší politice a činech. Jistě půjde o experiment, který bohužel nebude hrát tak velkou roli. Stále ovšem půjde o zajímavé politické hřiště.

Nově budete mít k dispozici nové typy obličejů, vlasů, vousů a také vlastností, které můžete svému El Presidente přidělit. Chcete z něho mít statečného vůdce, ekonoma, politika či cholerika? Výběr je jen a jen na vás.

PC verzi se nevyhnul dnešní trend, i ona nabídne interakci se sociálními sítěmi. Na Facebooku a Twitteru se budete moci pochlubit svými úspěchy, nahrávat screenshoty a diskutovat s ostatními hráči.

Kdy Tropico 4 vyjde?

Pokud se vám Tropico 4 zamlouvá, jeho vydání očekávejte koncem srpna aktuálního kalendářního roku (pravděpodobně 26.) ve verzích pro PC a konzole Xbox 360. Český distributor prozatím nebyl oznámen, o Tropico 3 se postaral CD Projekt (nyní Comgad), který hru vydal s českými titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama