Co všechno nabídne SnowRunner?
SnowRunner Novinka Co všechno nabídne SnowRunner?

Co všechno nabídne SnowRunner?

Michal Jonáš

Michal Jonáš

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Obří mapu, desítky vozidel, více typů aktivit, kameru z kabin i češtinu.

Reklama

Co už víme, je, že přesně za 10 dnů v obrovském hřmotu a čoudu přiburácí simulátor těžkých tahačů SnowRunner. Ten je novým přírůstkem do oblíbené série těžké jízdy v těžkém terénu, která započala v roce 2014 premiérovým titulem Spintires (naše recenze posledního datadisku Spintires: Chernobyl 6/10) ještě od jiného studia Oovee Games z anglického Norfolku.

 

Co všechno nabídne SnowRunner?

 

Průkopník Spintires pak inspiroval pařížského vydavatele Focus Home Interactive pro svoji navazující, ale konkurenční sérii MudRunner, jež započala stejnojmenným titulem před dvěma lety. Této řadě se nyní věnují tvůrci z velezkušeného studia Saber Interactive, kteří v posledních letech jedou jak fretky. Letos již vydali docela solidní moto trial MX Nitro Unleashed (psali jsme zde), nedávno dokončili SnowRunner a pro německý Crytek pilně modernizují Crysis Remastered (novinka tady).

 

Co všechno nabídne SnowRunner?

 

SnowRunner vyjde na PC pouze digitálně na Epic Games Store a pro konzole PS4/X1 i krabicově s disky. Kousek před vydáním již známe jeho konkrétní obsah. Zbrusu nová a zimní mapa má velikost 30 km², takže je skoro 4x rozlehlejší než prostředí v minulém MudRunneru. Hra nabídne 18 licencovaných (Ford, CAT-Caterpillar, Chevrolet, Freightliner, GMC, Hummer, International, Pacific, Western Star) a 22 smyšlených lehkých i těžkých vozidel (např. nelicencovaná Lada Niva a obrněný transportér BTR-4), což je 2x více než u předchůdce, premiérovou možnost úprav a k tomu 8 druhů aktivit, když MudRunner má pouze jedinou.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AQHT-0WGXKU[/embed]

 

Mapa je složena ze tří regionů: americké Aljašky a Michiganu a ruského poloostrova Tajmyru, který je nejsevernější částí Asie. Tyto tři biomy jsou navíc propojeny dalšími menšími lokacemi, takže tvoří jednolitý svět. Pokročilá fyzika je postavená na jiném enginu Swarm (pohání např. World War Z) než předchůdce, jenž používal Havoc, a simuluje tři základní druhy terénu: hlínu, sníh a led či jejich kombinace. Hrát můžete sami i v online kooperaci až ve čtyřech, nemá chybět podpora uživatelských modů, tutoriál, kamera z kabin a další přídavný placený i bezplatný obsah, který prý přinese další navazující mapy (Kanada, ruská tundra, Wisconsin), vozidla a aktivity.

Zatímco na Epic Games Store (na Steamu hru nehledejte) za PC verzi dáte skoro jedenáct set, krabicové edice (PC má místo disku leták s kódem) na Xzone začínají pod tisícovkou a u prémiové edice s předplacenou sezónní lítačkou je rozdíl ještě vyšší. Kromě xboxu jsou ostatní platformy v češtině. Digitálky vyžadují stažení kolem 7 GB dat. Navíc vám Xzone až do vyprodání kódů přidá bonusový stažitelný přídavek s vojenským tahačem Navistar 5000-MV:

 

 

Pro doplnění sbírky si stále můžete levně zakoupit za pár stovek i předchozí MudRunner, stejně jako originální sérii Spintires v krabicové i digitální verzi. Naši recenzi SnowRunneru očekávejte kolem data vydání této hry.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama