CoD: Black Ops překonává miliardu dolarů
Call of Duty Novinka CoD: Black Ops překonává miliardu dolarů

CoD: Black Ops překonává miliardu dolarů

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Již od svého vydání na začátku listopadu bylo jasné, že bude Black Ops bomba. Jen málokdo ale tušil, že za necelé dva měsíce prodeje překročí magickou hranici jedné miliardy dolarů.

Reklama

Jak hlásí Activision, jen během prvních pěti dnů prodejů si titul vydělal neuvěřitelných 650 milionů dolarů, což jej lehce přehouplo přes rekordních 550 milionů nastavených předchůdcem, Modern Warfare 2. Více jak 600 milionů hodin bylo od spuštění multiplayeru celosvětově nahráno. Dle Microsoftu se pak průměrný hráč připojí na Xbox Live více jak jednou denně a ztráví tam přes hodinu.

„V celém zábavním průmyslu pouze Call of Duty a Avatar dosáhly miliardové hranice tak rychle,“ řekl Bobby Kotick z Activision Blizzard. „Toto je poklona globálním charismatu série, výjimečnému talentu studia Treyarch a stovce skvělých lidí z mnoha studií, která pracovala na sérii tak poctivě,“ dodal Kotick.

„Tak výjimečnou hranici se sérii podařilo překročit díky desítkám milionů oddaných fanoušků po celém světě. Tato unikátní úroveň komunity a věrnosti dělá z Call of Duty světově nejrozšířenější a nejoblíbenější komunitní titul.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama