Codemasters reagují na kritiku AI v F1 2010
F1 2010 Novinka Codemasters reagují na kritiku AI v F1 2010

Codemasters reagují na kritiku AI v F1 2010

Roman Bičan

Roman Bičan

9

Přestože získává závodní simulátor F1 v recenzích vysoká hodnocení, spousta hráčů není spokojena s údajně špatnou umělou inteligencí závodníků. Codemasters se rozhodly tuto kritiku oficiálně rozptýlit.

Reklama

V naší nedávné recenzi udělil Jakub Hladík simulátoru závodů F1 vysokých osm bodů z deseti. Samotní hráči však se hrou nejsou dostatečně spokojeni a spousta z nich Codemasters bombarduje zprávami o tom, že umělá inteligence je naprosto nerealistická a působí jako předskriptovaná. Toto nařčení se výrobce a zároveň vydavatel rozhodl vyvrátit a vydal své oficiální prohlášení.

"Jsme si vědomi mnoha chyb a již nyní pracujeme na opravným patchích. Za vaši konstruktivní zpětnou vazbu děkujeme a vážíme si vašich názorů. Některé z uvedených problémů jsou ovšem přehnané. Abychom vám vysvětlili, jak se věci doopravdy mají, předali jsme vaši kritiku AI specializovaným autorům hry, kteří rovněž pracují na prvních záplatách," uvedl zástupce Codemasters. Od tvůrců pak přišlo toto vyjádření:

"AI systém, který jsme vytvořili pro F1, je poměrně složitý, nicméně v žádném případě není naskriptovaný. Každý hrou řízený závodník má zcela odlišné chování - například každý si vybírá dle své taktiky jiné situace k předjíždějí a naopak udržování aktuální pozice. Každý jezdec má jiné statistiky a díky tomu se od svých konkurentů znatelně liší. Někteří jsou nejlepší v začátcích závodu, jiní si zase libují v deštivém prostředí. Někteří jsou agresivní, jiní předjíždějí jen na jistotu. Závodníkům se také může dařit (či nemusí) dle různých faktorů."

Jaké jsou vaše zkušenosti s AI ve hře F1?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama