Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars ve startovním traileru
Novinka Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars ve startovním traileru

Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars ve startovním traileru

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC

Doprovází informace z rozhovoru s producentem Yoshinori Terasawou.

Reklama

Producent remasterovaného RPG Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars Yoshinori Terasawa nedávno poskytl internetovému deníku Gematsu rozhovor, ve kterém prozradil několik podstatných detailů ohledně původní koncepce hry, novinkách v remastované verzi a také poodhalil budoucnost celé série. Nejprve se ale povívejte na startovní trailer.

Conception Plus je remasterovaná verze původního RPG Conception, která byla v Japonsku vydána pro PSP v roce 2012. Původní nápad se ale nerodil jednoduše. Yoshinori Terasawa vzpomíná, že s velkým množstvím vydaných her bylo těžké najít originální koncept. Proto se rozhodli spojit dva žánry do jednoho. Zkombinovali tak prvky romantických vizuálních románů a dungeon-crawling RPG do jednoho titulu. Co se týče myšlenky tvoření pomocníků v podobě dětí s mnoha ženami, tak prý má jít o jednu ze skrytých tužeb samotného Terasawy, zavtipkoval producent.

Zároveň prý bylo těžké vymyslet 12 povahově a vlastnostmi odlišných Star Maidens tak, aby se jejich vlastnosti nepřekrývaly. Když pak vymýšleli jejich osobnosti, použil Terasawa vlastní interpretaci každého znamení zvěrokruhu a zkombinoval je s několika dalšími populárními anime postavami.

V bitvě se vaše skupinka skládá s až 12 Star Childrens a hlavního hrdiny, tedy celkem 13 postav. Důležitou roli pak hraje směr, ze kterého na nepřátele útočíte. Tento prvek byl zaveden až proto, aby se bitevní systém odlišil od standardních bitevních režimů, založených na tahovém systému. Z mnoha různých nápadů, které v té době tvůrci měli, použili možnost útoku z různých směrů, což měli přinést dostatečnou strategickou variabilitu.

Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars ve startovním traileru

"S vydáním PSP verze jsme dostali od mnoha hráčů spoustu zpětné vazby, která se týkala toho, že porážka nepřátel trvalo příliš dlouho. V Conceptionu Plus jsme proto upravili rovnováhu, abychom dalším lidem vylepšili herní zážitek," řekl Terasawa na dotaz ohledně změn v Plus verzi hry.

Zároveň jsou zde šance na pokračování série, které ale možná nabídne jisté rozdíly. "Rád bych vytvořil další pokračování. Myslím, že je tu hodně co by se dalo vylepšit jak na straně dungeonů tak RPG, takže bych vše rád ještě zefektivnil. Co se týče scénářů Conceptionu Plus a Conceptionu II, tak oba byly hlavně o přenesení se do jiného světa a já bych se rád pustil do jiného příběhu."

Poslední dotaz se stáčel na sérii Danganronpa, na které Terasawa pracoval také jako producent. Zprávy o hrách po Danganronpě V3 utichly, ale prý by rád viděl nějaké pokračování, ale přinejmenším si něj nějakou dobu budeme muset počkat.

Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars vychází v Evropě pro PlayStation 4 a pro PC (pouze přes Steam) již 5. listopadu a my již pracujeme na recenzi.

Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars ve startovním traileru

Zdroj: Gematsu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama