Control dostane pokračování a multiplayer spin-off
Control Novinka Control dostane pokračování a multiplayer spin-off

Control dostane pokračování a multiplayer spin-off

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Studio Remedy se s vydavatelem dohodlo na dalších titulech z tohoto univerza.

Reklama

Akční hra Control od vývojářů Remedy vyšla už před necelými 2 lety. Mezitím dostala také 2 rozšíření, next-gen upgrade a získala si spoustu fanoušků. Není tedy divu, že finští vývojáři nechtějí se značkou skončit.

Včera totiž oznámili, že se dohodli s vydavatelem 505 Games na další hře z tohoto univerza. Půjde o spin-off v podobě kooperativního multiplayeru pro 4 hráče, který nese označení Condor. Hru bude opět pohánět proprietární engine Northlight a vyjde na PC, PlayStation 5 i Xbox Series. Rozpočet pro vývoj činí 25 milionů eur a všechny další investice do vývoje i marketingu mají být rozděleny rovným dílem mezi Remedy a 505 Games.

Concept art hry Condor
Concept art hry Condor

To ale není jediná hra z tohoto univerza, kterou mají vývojáři v plánu. Game director Mikael Kasurinen totiž oznámil, že se s vydavatelem dohodli také na "dalším rozšíření značky Control pomocí velkorozpočtového titulu". Je tak velmi pravděpodobné, že se v budoucnosti dočkáme plnohodnotného pokračování. A pokud jste velcí fanoušci, těšit se můžete také na Control merch, který má vyjít letos v srpnu.

Na závěr ještě připomenu, že Remedy má momentálně ve vývoji několik dalších projektů, jmenovitě multiplayer hru s označením Vanguard, kampaň pro střílečku CrossFireX a 2 tituly, které vydá Epic Games. Mohlo by jít o pokračování Alana Wakea, o němž před několika měsíci mluvil novinář Jeff Grubb, a remaster prvního dílu, který už byl dokonce nalezen v databázi Epic Games Storu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama