Control od Remedy je singleplayerové dobrodružství
Control Novinka Control od Remedy je singleplayerové dobrodružství

Control od Remedy je singleplayerové dobrodružství

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Náznaky kooperativního zaměření a experimenty studia s multiplayerem se na novinku dříve známou jako P7 zjevně nevztahují.

Reklama

Dnes jsme díky tiskové konferenci Sony na E3 konečně zjistili, co se skrývá pod pracovním označením P7, které finské studio Remedy používalo pro svůj nový projekt. Mohli jsme se seznámit s akční adventurou Control hranou z pohledu třetí osoby, která je ve vývoji již od dob Quantum Break a míří na PC, Xbox One i PS4.

Příznivci studia si možná vzpomenou, že vývojáři z Remedy v minulosti hovořili o tom, že experimentují s multiplayerem pro potřeby svých budoucích projektů. Přímo v souvislosti s P7 bylo navíc skloňováno zaměření na kooperaci více hráčů. Blogový článek na webu studia však jasně říká, že je vše jinak. Control je singleplayerový titul.

Kromě singleplayerového pojetí Control slibuje pořádnou akci, výrazné postavy v čele s protagonistkou Jesse Faden a obecně silný příběh. V něm nechybí nádech tajemna a záhad ani styl vyprávění, který je typický pro Remedy i pro kreativního ředitele a scénáristu Sama "propůjčil jsem svou tvář Maxu Paynovi a dodnes mě to straší" Lakea.

Ve srovnání s předešlými počiny studia však Control více sází na pestřejší hratelnost. Máte k dispozici řadu možností, jak přistupovat k boji, nějaké ty nadpřirozené schopnosti, jež můžete vylepšovat, a zbraň Service Weapon, která se může přetvářet. Tuhle hračku lze podle svého uvážení upravovat a dále vyvíjet. I tohle všechno má za následek, že je hra méně lineární než například Alan Wake či Max Payne, a nabízí svobodnější hratelnost, v níž je prostor i pro objevování různých tajemství. Oldest House, centrála organizace Federal Bureau of Control, do jejíhož čela je Jesse postavena, toho zahrnuje víc než dost. Nějaké to tajemství se pak skrývá i v minulosti hlavní hrdinky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama