ČR/SK: Hry od Ubisoftu budou na PC výrazně dražší
Ghost Recon: Wildlands Novinka ČR/SK: Hry od Ubisoftu budou na PC výrazně dražší

ČR/SK: Hry od Ubisoftu budou na PC výrazně dražší

Michal Burian

Michal Burian

220

Doporučená maloobchodní cena šla strmě vzhůru, hráči na počítačích si za hry připlatí.

Reklama

Hry na počítač jsou výrazně levnější než konzolové verze. Tahle otřepaná fráze přestává pomalu ale jistě platit. Nejprve jsme si mohli všimnout výrazného zdražení počítačových her od Microsoftu, který akci Quantum Break ve verzi pro PC prodával za 1799 Kč, a nově také u Ubisoftu.

České a slovenské obchody dostaly od francouzské vydavatelské společnosti Ubisoft, respektive od české distributorské firmy Conquest, nové doporučené maloobchodní ceny u připravovaných PC her. U nich se DMOC zvedá na 1649 Kč. To je o pouhých 250 korun méně, než je DMOC u PlayStation 4 a Xbox One verzí. Dostáváme se tak na cenu PC hry, za kterou se ve své slávě prodávaly PS3 a Xbox 360 verze.

PC verze 1599 Kč, konzolová 1699 Kč. Rozdíl pouhých 100 korun.

Výrazné zdražení PC her se postupně promítne u všech očekávaných titulů od Ubisoftu, včetně Watch Dogs 2, Ghost Recon: Wildlands nebo Steep. U Českých a slovenských obchodů se nové ceny postupně začnou projevovat. Už teď si lze ale všimnout, že Watch Dogs 2 a Ghost Recon: Wildlands stojí v předobjednávkách 1599 Kč na PC a 1699 Kč na PS4 a Xbox One. Rozdíl pouhých sto korun. Přitom ještě nedávno byla cena těchto PC verzí standardních 1299 Kč. PC hráči si tak připlatí 300 korun.

Očekáváme, že stejné doporučené maloobchodní ceny nastaví u Playman, druhý český distributor her od Ubisoftu, který letos má na starost například South Park: The Fractured But Whole.

Není to ale pouze Microsoft a Ubisoft, kdo se rozhodl změnit cenovou politiku u PC verzí. Nedávno zdražila také společnost Electronic Arts - u FIFA 17, NHL 17, Titanfall 2 a Battlefield 1 je doporučená maloobchodní cena PC verze stanovena na 1599 Kč a u konzolových PS4 a Xbox One na 1999 Kč. Proto tyhle hry vidíme s cenovkou 1299 Kč na PC a 1799 Kč na PS4/X1, místo klasických 1099 Kč a 1699 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama