Creaks od Amanity dorazí na Xbox One začátkem příštího roku
Creaks Novinka Creaks od Amanity dorazí na Xbox One začátkem příštího roku

Creaks od Amanity dorazí na Xbox One začátkem příštího roku

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Termín vydání na dalších platformách neznáme, obecné datum je ale stále rok 2019.

Reklama

Jestli vyhlížíte nadějnou plošinku Creaks od českého studia Amanita Design a hodláte ji hrát na Xboxu One, máte štěstí, jelikož patříte do tábora, který má jako první k dispozici bližší informace o tom, kdy hra vyjde. Prostřednictvím webu Xboxu jsme se totiž dozvěděli, že na současné konzoli od Microsoftu si Creaks zahrajeme na začátku roku 2020.

Dostupnost hry na dalších platformách (PC, PS4 a Switch) prozatím zůstává nejasná. Amanita jen tvrdí, že bude přiblížena časem. Dosud se počítalo s tím, že si Creaks zahrajeme letos, jako formální datum vydání je stále uváděn rok 2019, snad tedy během letošního roku dojde alespoň na PC verzi, která přišla v případě všech předešlých projektů Amanity na řadu jako první. Skutečnost, že tentokrát známe nejprve termín pro Xbox One, by mohla vést k očekávání exkluzivity, ale zatím se zdá, že někdo z iniciativy ID Xbox, zaměřené na propagaci nadějných indie počinů, chtěl Creaks jednoduše představit. Proto dal Radim Jurda z Amanity dohromady text, jenž byl rovnou doplněn o přibližné datum vydání pro relevantní platformu.

Projekt Creaks je popisován jako plošinovka sázející na kontrast mezi světlem a stínem, které mají klíčovou úlohu v rámci hratelnosti a řešení hádanek. Kupříkladu hlídacího psa, který ve tmě vypadá dost hrozivě, stačí nalákat na světlo, díky čemuž se z něj stane neškodný noční stolek, s nímž lze dosáhnout na jinak nedosažitelný žebřík. V Creaks se setkáte s řadou různých „creaks“ monster se specifickým chováním, přičemž se z nich může stát nábytek, který do určité míry odpovídá jejich podstatě. Vždy ale neplatí, že temnota je nutně špatná, zatímco je světlo dobré, tudíž ani monstra nemusí být vždy zlá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama