Creation Club od Bethesdy adaptuje koncept placených modů
Fallout 4 Novinka Creation Club od Bethesdy adaptuje koncept placených modů

Creation Club od Bethesdy adaptuje koncept placených modů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Podle Bethesdy nejde o placené mody, ale očividně záleží na úhlu pohledu.

Reklama

Na E3 konferenci Bethesdy nedošlo jen na odhalení nových her a nového obsahu do stávajících her, ale i na program Creation Club. Ten je popisován jako kolekce nového obsahu pro Fallout 4 a Skyrim: Special Edition, která zahrne nové zbraně, obleky, postavy, lokace, herní prvky nebo živé tvory. Veškerý obsah má na svědomí Bethesda Game Studios, studio zodpovědné za sérii The Elder Scrolls a novější Fallouty, dále externí vývojáři nebo nejlepší komunitní tvůrci.

Jedná se přitom o placené přídavky, které si lze kupovat za kredity koupené za reálné peníze. Celý systém je plně kontrolovaný, což znamená, že v něm nevyjde žádné smetí, stejně tak je veškerý obsah řádně otestovaný, lokalizovaný a vždy kompatibilní se základní hrou a se všemi oficiálními přídavky. Také vám jeho použití nezabrání v získávání achievementů či trofejí.

Celý koncept dost připomíná jakýsi obchod s placenými mody. S nimi se již Bethesda jednou spálila, když se ve spolupráci s Valve pokusila prodávat mody pro původní Skyrim na Steam Workshopu. Zpětná vazba byla povětšinou negativní, a tak tentokrát Bethesda zdůrazňuje, že Creation Club není ekvivalent placených modů.

Modifikace pro Fallout 4 a remaster Skyrimu jsou stále zdarma a nadále budou zdarma, Creation Club nabízí jen a pouze nový obsah určený přímo pro tento program. Ke zpoplatnění již existujících modifikací tedy nemůže dojít. Hráči, kteří dostanou možnost prodávat přes Creation Club své nové výtvory, za ně samozřejmě dostanou zaplaceno.

I tak je podle očekávání dosavadní reakce hráčů povětšinou negativní, i když se zdá, že by Creation Club opravdu nemusel přerušovat a čeřit tok bezplatných modů, které mohou pro obě hry bez jakýchkoliv změn nadále vycházet. Creation Club bude každopádně k dispozici letos v létě na PC (konkrétně na Steamu), PS4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama