Crysis 2 PIRÁCTVÍ nebo REKLAMA ZDARMA?!
Blogy čtenářů Článek Crysis 2 PIRÁCTVÍ nebo REKLAMA ZDARMA?!

Crysis 2 PIRÁCTVÍ nebo REKLAMA ZDARMA?!

Playman ...

Playman ...

Dlouho omýlanou herní pecku Crysis 2 jistě nemusím nikomu z Vás čtenářů dlouze představovat, pouze shrnu ty základní fakta. Po úspěšném prvním dílu,…

Reklama

Dlouho omýlanou herní pecku Crysis 2 jistě nemusím nikomu z Vás čtenářů dlouze představovat, pouze shrnu ty základní fakta. Po úspěšném prvním dílu, dalo by se říci revoluční hry, technologickém etalonu Crysis, přichází jeho nástupce. A co by to bylo za pokračování bez pořádného faux pas [čti fópa]. Ještě před samotným vydáním hry, které bylo stanoveno na 25. března, promluvila do celého výrobního procesu nemilá věc. Šedá eminence zvaná PIRÁCTVÍ opět vystrčila růžky v podobě uniklé beta verze hry; Instalační soubor o velikosti 9 GB spatřil světlo světa právě nyní.

 

 

 

Čím to je,čím to je

Mohl bych zde parafrázovat NO NAME a pozastavovat se nad tím, jak je vůbec možné, že si to Crytek potažmo celá EA nepohlídala a hru si nechala vyfouknout takřka před nosem. Mohl bych vymýšlet nejrůznější konspirační teorie o fabrikování a fabulaci, nicméně to vše by bylo poněkud kontraproduktivní.

 

Beta verze hry aneb slabý odvar celku

Všechny jistě zajímá informace jak je to s onou "ukradenou" Beta verzí hry Crysis 2. Inu, je to prosté. Hra je prý hratelná od začátku až do konce, nicméně jedná se o silně nestabilní verzi. Další věc je, že se pirátům ze hry podařilo dostat i kód centrální DRM ochrany, tudíž se mohou potenciální crackeři již nyní snažit o její prolomení.

 

S DRM klíčem se tak mohou piráti připravit na vydání hry, která bude pravděpodobně instantně deflorována. Soubor se poprvé objevil na fórech serveru Facepunch, odkud byl okamžitě odstraněn, což ovšem nezabránilo úniku. Momentálně se tak po zákoutích P2P sítí pohybuje téměř finální verze hry, která sice běží pouze pod DirectX 9.0, ale zato odhaluje téměř vše.

 

 

Vyjádření CryTeku

„Byli jsme upozorněni, že se na torrentech objevil starší, nedokončený build Crysis 2. Crytek a EA jsou touto informací hluboce znepokojení. Nabádáme všechny fanoušky, aby podpořili hru a vývojový tým tím, že počkají a zahrají si až finální, odladěnou verzi, která vyjde 22. března (25. března v ČR). Crysis 2 je stále ve vývoji a tým tvrdě maká na tom, aby dostál svým slibům o tom, že bude Crysis 2 ultimátní akční pecka, ve které z vás Nanosuit udělá zbraň k obraně NYC před invazí mimozemšťanů. Pirátství pokračuje v poškozování vývojářské komunity na PC."

 

Být, či nebýt, to je to, oč tu běží

Samozřejmě peníze nerostou na stromech, což platí i o hrách, potažmo vývojářích. Právě proto musíme každý více či méně svědomitě vybírat kvalitní tituly, díky kterým postupuje herní průmysl dále kupředu (což máme šanci ovlivnit i my sami svými činy, nikoli naivními a arogantními řečmi jak dříve byly všechny hry lepší, opak je pravdou, ony představy a vzpomínky bývají vždy lepší než-li realita a skutečný stav věcí).

Po dlouhé době tu opět máme excelentí hru, Crysis 2. Čest. Hratelnost. Kvalita. Zachování her. Proto všechno se jednoduše vyplatí tuto hru koupit, i jako investice do herních zítřků. Dejme si tedy pozor, aby jsme se z nějákých mohli těšit a aby jsme se tak svým amorálním jednáním o hry jako takové nepřipravili...

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama