Crysis 2 - Recenze
Blogy čtenářů Recenze Crysis 2 - Recenze

Crysis 2 - Recenze

Jan Kalný

Jan Kalný

Crysis 2, dlouho očekávaná FPS hra minulého roku. Crysis 2, takový hype za pár poslední let... Crysis 2... invaze začíná!

Reklama

Crysis 2, dlouho očekávaná FPS hra minulého roku. Crysis 2, takový hype za pár poslední let... Crysis 2... invaze začíná!

 

Lingshamský New York

Pokračování PC exkluzivity Crysis (která po několika letech vyšla i na konzole) se již neodehrává na tolik oblíbeném ostrově Lingsham v Koreji, nýbrž v New Yorku na počátcích mimozemské invaze v tomto americkém státě.

Vžijete se do role neobyčejně obyčejného pěsáka s kódovym označením Alcatraz, ten nemá o nanooblecích a celé mimozemské invazi ani tucha, do doby, než se ponorka ve které pluje na přísně tajnou misi, začne pomocí ohromného bombardování ničit.

Spolu s téměř celou posádkou se dostanete na hladinu vody a první co uvidíte je, jak se budou mrakodrapy a mosty celého New Yorku rozpadat, a záhy vám dojde, že to není al-Qaeda, ale jakési létajicí stroje, a i když jsou Korejci vyspělí, ani tohle by nedokázali stvořit.

Později potkáte Proroka který vám "daruje" svůj nanooblek s nahrávkou ve které vám vzkazuje co je vaše poslaní, na vás tak zůstává nic horšího než záchrana světa...

 

CryEngine engaged

SUPER GRAFIKA a CRYSIS, to v roce 2007 bylo prostě synonymum, definice sama o sobě, bohužel (či bohudík ?) tomu tak již není. Crysis 2 běží na nové verzi CryEnginu, který dovoluje hru hrát i na konzolích.

Tento krok si ovšem vyžádal svou daň, a tak se nedočkáme grafiky která by byla na dalších 5 let best of. Tím nechci říct, že grafika ve hře Crysis 2 je na poblití, náhodou, na PC možná není to nejlepší, ale stále je to jedna z nejlépe vypadajicích her, jak na PC tak na konzole.

S novým enginem, se sice zvýšila náročnost hry, ale ne o moc, a tak i ti, kteří hráli Crysis 1 na plné koule, si budou moct užít Crysis 2 ve světové grafice, a to je asi to +, že není grafika Crysis 2 opět nejlepší.

 

Maximum Crytex

Crytek opět ukázal co v něm je, mimo posunutí příběhu a sic konzolovité grafice, se značně vylepšil nanooblek, který je nyní lehčí na ovládání. Mimo známé a uživané neviditelnosti, a brnění bylo přidáno hledí, díky kterému můžete snadno zhodnotit situaci, vybrat si vhodnou cestu a zaútočit v tu nejsprávnější dobu.

Arzenál zbraní zůstal poměrně stejný, najdeme zde klasický scar, či pistolku, ale i pár nových kousků jako K-Volt a Scranner, ale i zbraně zaručujicí zábavu jako bazooku či C4. Kromě speciálních a výbušných zbraní se dá každá zbraň upravovat dle situace nebo vaší chuti.

Proti masivní vlně nepřátel radši pořádnou zbraň, s pořádnym zaměřovačem a vylepšenym zásobníkem, ale na odstřelování radši laser, tlumič a vylepšené kulky.

Nepřátelé, již nejsou takový, ze kterých by jste s... kadili do kalhot, ale vypadají jako gumová hračka, ztvárnění jsou pěkně ale no ták...! Vyměnit staré dobré "kamenné" mimožemšťany za nějaké rosolovité prasata ? A korejci a jejich keci taky zmizeli, korejce nahradily totiž vojáci z C.E.L.L., kteří  prahnou po Prorokově hlavě.

 

Hans Zimmer válí!

Asi nejlepší věcí na Crysis je ozvučení a hudební podkres, o ten se postaral věhlasný skladatel Hans Zimmer, a je to prostě sedmé nebe pro vaše uši. Hans Zimmer opět nezklamal, a proto mu můžu jen a jen tleskat!

Co se ozvučení týče, to je velmi dobře zpracované, a občas budete muset využít svůj sluch k rozpoznání polohy nepřítele, v tom vám bude ale bránit v pozadí vybuchujicí stroje, a celé to prostě do sebe zapadá, s hudbou od Hanse Zimmera je to jedna z nejlépe se poslouchajicích her své doby.

Call of Nanosuit; Battlesuit

Poslední položkou na "Interesting things of Crysis 2" je multiplayer, ten se od prvního dílu opravdu hodně změnil. Multiplayer Crysis 2 se nyní více podobá např. Call of Duty, nebo Battlefield.

K nabídce jsou 4 základní profese (či classy chcete-li), pěsák se základní scarem, ostřelovač třýmající nejakej korejskej puško-šmejd, scout s brokovnicí a gunner, kterej se svym dělíčkem kropí od A do Z. Classy se dají vylepšovat za získané body a levely, je libo tuhle zbraň ? Cha! Nejdřív odemknout!

Multiplayer nabízí 6 módů, mezi kterými se najde klasický Deatmatch, Team Deathmatch a Capture the Flag, další 3 jsou také známe, kde musíte např. obsadit počítače. Kromě módů je nutnost mít i kde hrát že ? Map v multiplayeru Crysis 2 je celkem 12, které nejsou bůh ví jak rozsáhlé, za to jsou velmi dobře hratelné, a každá z map má jak horizontální, tak vertikální úroveň.

Multiplayer také nabízí úpravu profilu, např. psíma známkama, nebo obrázkem.

 

Ve hře jsou i nějací ti brouci...

Ani Crysis 2 se nevyhl bugům,... těch je poměrně velký počet. Kromě klasických zasekávání nepřítel a nějakých těch chybách v animacích je ale největším problémem zasekávání všeho.

Např. při špatném tahu, si nahrajete save a... hups! nemáte žádný úkol, žádné zbraně, nepřítelé čumí a jste v.... Jediný způsob je hrát celou misi znovu, a upřímně, koho by to nenaštvalo!

Multiplayer je relativně bez chyby, až na pár lagů, si užijete multiplayer v celé své kráse!

 

Konec špatný, všechno špatné

Crysis 2 je dobrá hra, příběh patří opět mezi nejzajmavější, grafické ozvučení je opravdu opravdu suprové, a celá grafika, ačkoli si vyžádala svou daň, patří mezi ty nejlepší. Možná jen nahrazení mimozemšťanů a nevyužitého potenciálu fyzikálních srand.

Crysis 2 - Recenze

Verdikt

Ačkoliv je Crysis 2 jedna z nejlepších FPS součastnosti, moc tam nezapadá celé prostředí New Yorku, ostrov je prostě ostrov... 8/10

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafika
Příběh
Ozvučení
Multiplayer
velký počet bugů
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama