Crystal Dynamics začali pracovat na pokračování Tomb Raider
Tomb Raider Novinka Crystal Dynamics začali pracovat na pokračování Tomb Raider

Crystal Dynamics začali pracovat na pokračování Tomb Raider

Michal Burian

Michal Burian

25

Pracovní nabídky prozradily několik menších detailů. Ve hře budou v menší míře zahrnuty RPG elementy, postupné vylepšování postavy, boj o přežití, obtížné souboje nebo ekonomika.

Reklama

Vývojáři z Crystal Dynamics, jejich posledním počinem byl loňský úspěšný restart série Tomb Raider, zveřejnili pracovní nabídky, které naznačují pokračování dobrodružství mladičké Lary Croft.

Studio Crystal Dynamics sídlící v San Franciscu hledá spoustu nových a zkušených lidí, kteří se budou podílet na vývoji nového dílu ze série Tomb Raider, jenž bude pokračováním loňského restartu. Volné pracovní pozice - Cinematics Lead, Environment Artist, Combat Systems Designer a Systems Designer - vypovídají o tom, že vývoj neběží na plné obrátky. I přesto jsme se dozvěděli několik menších detailů.

Ve hře budou v menší míře zahrnuty RPG elementy, postupné vylepšování postavy, boj o přežití, různé herní mechanismy, obtížné souboje a ekonomika. Loňský Tomb Raider nabízel RPG prvky a postupný progres postavy, zatímco zmínka o ekonomice bude s největší pravděpodobností znamenat prostředky pro crafting. V druhém případě může jít o obchodování/výměnu zboží, což je méně pravděpodobné.

Z dalšího popisku práce jsme se dozvěděli, že Combat Systems Designer bude mít na starost umělou inteligenci nepřátel, chování v boji, stealth, zbraně a nástroje, krytí a melee zbraně. Rovněž se od něj očekává, že pomůže vytvořit nepředvídatelné chování nepřátel a útočný bojový systém.

Cinematics Lead se má postarat o příběhovou část hry s bezproblémovým vyprávěním zápletky, estetiku a gameplay. U toho postu Crystal Dynamics vyžadují minimálně 4 roky praxe, kdy kandidát v minulosti pracoval alespoň na jednom konzolovém titulu s důrazem na filmové ztvárnění. Jak si jistě vzpomenete, předešlý Tomb Raider měl spoustu filmových sekvencí.

Jak to tak vypadá, Crystal Dynamics se pomaloučku připravují na hlavní část vývoje nového Tomb Raider. Nasvědčuje tomu volná pozice komunitního manažera, který má mít zkušenosti s pořádáním společenských, tiskových a obchodních akcí jako je PAX, SDCC, NYCC a E3.

Netroufnu si odhadnout, kdy se o novém Tomb Raider oficiálně dozvíme, jestli to bude ještě v letošním roce nebo až v tom nadcházejícím. Možná se tak stane již letos v červnu na E3 v Los Angeles. Nicméně, série komiksů Tomb Raider od Dark Horse se zabývá nejen loňským dílem, ale i dosud neoznámeným pokračováním. Obal pátého výtisku naznačuje, že bychom se mohli podívat do zasněžené oblasti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama