Čtvrtý Mass Effect si vypůjčí některé prvky z Dragon Age 3
Dragon Age: Inquisition Novinka Čtvrtý Mass Effect si vypůjčí některé prvky z Dragon Age 3

Čtvrtý Mass Effect si vypůjčí některé prvky z Dragon Age 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

36

Šéf studia BioWare Montreal Yanick Roy oznámil, že si nový Mass Effect vypůjčí určité prvky z Dragon Age 3: Inquisition.

Reklama

Když se vedoucí studia BioWare Montreal Yanick Roy podělil na svém Twitteru o fotografii první části dokumentace o designu nového Mass Effectu, jeden z fanoušků jako odpověď poznamenal, že fotka a obsah dokumentu působí dojmem, jako by hru od dokončení dělila léta. Na to Yanick odpověděl následovně:

"Žádný strach, máme velký a talentovaný tým, začali jsme před nějakou dobou a "půjčujeme si" mnoho herních principů z DA3." Na další otázku odpověděl neméně zajímavě. "Ano, když sdílíme engine, můžeme začít od některých základních systémů DA3, místo abychom začínali od nuly."

Tím pádem tu máme i potvrzení, že stejně jako Dragon Age 3, i nový Mass Effect využije engine Frostbite 3. A vzhledem k tomu, jak často vycházejí jednotlivé verze enginu, dost možná to znamená, že na hru vážně nebudeme muset čekat několik let.

Každopádně jsem zvědav, jaké herní mechanismy si v Montrealu půjčili. Že by měli v BioWare snahu Mass Effect více přiblížit klasickému pojetí RPG? Kdo ví. Rozhodně by mi to ale nevadilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama