Cyberpunk 2077 dostává next-gen verzi, k dispozici je už nyní
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 dostává next-gen verzi, k dispozici je už nyní

Cyberpunk 2077 dostává next-gen verzi, k dispozici je už nyní

Jan Urbančík

Jan Urbančík

74
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

V rámci streamu došlo také na představení updatu 1.5 a nových DLC zdarma.

Reklama

Více než hodinový stream od vývojářů z CD Projektu nám konečně představil, na čem polské studio v poslední době pracovalo. Velká část byla věnována změnám v rámci patche 1.5 a novým přídavkům, došlo ale samozřejmě také na očekávané next-gen verze.

Patch 1.5

Nový update přinese do hry spoustu vylepšení. Například celé město by mělo být živější, upraveno bylo chování NPC, a to i co se týče vozidel. Auta mají lépe reagovat na nebezpečí a můžou v panice ujet. A řízení se týká ještě jedna věc, vylepšen byl totiž 1st person pohled, aby hráč lépe viděl. Celý jízdní model byl podle vývojářů poměrně výrazně přepracován. Došlo ale také na vylepšení v UI, hackingu, souboji, přepracováním prošly některé zbraně či perky a samozřejmě byla opravena spousta chyb. Kompletní seznam změn si můžete přečíst zde. Update je k dispozici už nyní, a to pro všechny platformy.

Cyberpunk 2077 dostává next-gen verzi, k dispozici je už nyní

Nový obsah

Vývojáři představili hned několik nových DLC zdarma, ale jde spíš o menší přídavky. Dočkáme se nových zbraní, póz do foto módu či možnosti podrobněji změnit vzhled naší postavy i v průběhu hry. Poslední DLC pak přídává novou stránku ve vašem PC, EZEstates, v níž si můžete pořídit nový apartmán. Na výběr jsou hned 4 čtvrti: Northside, Japantown, The Glen a Corpo Plaza. Samozřejmě to ale nebude zadarmo.

Next-gen update

Hned na začátku streamu jsme mohli vidět ukázku ze všech tří next-gen verzí (PS5, Xbox Series X a S), přičemž půlhodinové video z hraní na PlayStationu 5 a Xbox Series X si můžete prohlédnout na oficiálním YouTube kanále.

Obě nejsilnější konzole mají shodné vylepšení i výkon. Hráči na PS5 a Xbox Series X mají na výběr mezi performance a ray tracing módem. Zatímco první z nich nabízí 60 FPS ve 4K, ve druhém se budete muset spokojit se 30 FPS (také ve 4K), ale zato si můžete užít podporu ray tracingu u stínů a obecně lepší odlesky.

Obrazově se tedy verze nijak neliší, ale na PlayStationu 5 přibude podpora DualSensu, a to jak haptické odezvy, tak adaptivních triggerů. To samozřejmě na Xboxu možné není.

Co se týče Xboxu Series S, tam už hráči nemají na výběr vůbec. K dispozici je jediný mód, v němž hra běží na 30 FPS v rozlišení 1440p.

Next-gen update je k dispozici už nyní. Na konzolích Xbox se stáhne automaticky v rámci služby Smart Delivery, na PlayStationu budete muset stáhnout PS5 verzi manuálně. Vše je ale samozřejmě pro původní majitele hry zdarma. A pokud hru nevlastníte, ale máte konzoli aktuální generace, můžete si Cyberpunk 2077 vyzkoušet v rámci 5hodinové trial verze.

Cyberpunk 2077 dostává next-gen verzi, k dispozici je už nyní
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama