Cyberpunk 2077 novinky za uplynulý týden
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 novinky za uplynulý týden

Cyberpunk 2077 novinky za uplynulý týden

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Připomenutí gameplay videa, překvapivé novinky ohledně filmečků a potvrzení multiplaeyrového obsahu.

Reklama

Okolo hry Cyberpunk 2077 se pořád něco děje. V současnosti se jedná snad o nejočekávanější titul a právě z toho důvodu fanoušci vyhlížejí všechny nové informace a mají pod drobnohledem každý detail, který se v souvislosti s touto futuristickou hrou šustne. Samozřejmě také uplynulý týden nám přinesl mnoho dalších zajímavých detailů a někdy i větších oznámení. Tou největší událostí v souvislosti s novinkou od oblíbeného studia CD Project Red bylo zveřejnění nového patnáctiminutového videa, plného gameplay záběrů a prezentace různých herních stylů. Pokud jste video stále neviděli, určitě vám ho dám k dispozici a také vás odkážu na náš předchozí článek.

 

Full time first person

Dalším oznámením, které ve světě vyvolalo nemalý poprask a dokonce několik zrušených předobjednávek je fakt, že ačkoliv to doposud bylo prezentováno trošičku jinak, cut-scény se budou odehrávat výhradně z pohledu hlavního hrdiny potažmo hrdinky. Tato zpráva tak přisypala sůl do rány těm, kteří již tak těžce nesou first-person pohled během samotného gameplaye. Takové rozhodnutí však muselo přijít nedávno, jelikož na záběrech z minulého roku máme možnost V v těchto filmečcích vidět. Oznámení této změny také přišlo poměrně netradičním způsobem, a to přes konverzaci fanouška se společností, přes oficiální facebookovou stránku Cyberpunk 2077. “ V Cyberpunk 2077 je pro nás velice důležité, abyste se dokázali do hry co nejvíce ponořit. Takže ano, cutscény budou z pohledu první osoby. “ zněla odpověď na přímou otázku. To stejné platí pro sexuální scény, jak se potvrzuje v pokračujícím rozhovoru. Myslím si, že ženská V tím přichází o spoustu potenciálních hráčů.

Cyberpunk 2077 novinky za uplynulý týden

Tato informace samozřejmě hráče nikterak nepotěšila a na povrch vyplynulo několik nových otázek. Hráče samozřejmě nejvíce zajímalo, kdy tedy tu svoji postavu uvidí, když hra má obsahovat tak rozsáhlý editor tvorby postav, společně s hromadou různých módních výstřelků a doplňků. Pohled zpoza hlavního hrdiny totiž již zůstal ve hře pouze při řízení dopravního prostředku a ruku na srdce, pokud zrovna nebude sedět na motorce, tak moc možností prohlédnout si náš výtvor nám nenabídne. Celou situaci se pak snažil na svém Twitteru vysvětlit i komunitní manažer Marcin Momot. “Dosáhnout toho, abyste se naplno ponořili do hry je pro nás extrémně důležité a týmové rozhodnutí, že předěláme Cyberpunk 2077 ze 100% do first-person pohledu, bude mít pozitivní vliv jak na hratelnost tak na podání celého našeho příběhu. Hráči budou pořád mít možnost vidět svoji postavu v inventáři, v zrcadlech, během řízení a zřídka i v některých cut-scénách.” Je jasné že tento postoj hráče nikterak neuklidnil, k dalšímu vyjádření ohledně této problematiky ze strany vývojářů však doposud nedošlo. Budeme tak muset věřit oblíbenému CD Project Red, že vědí co dělají. Jak vám se líbí přístup, který vývojáři zvolili?

Multiplayer bude!

Tento týden se nám také objasnila věc, o které už dlouhou dobu spekuluje spoustu fanoušků. Multiplayer bude! Tato zpráva se objevila během včerejšího dne na oficiálním Twitterovém účtu hry Cyberpunk 2077. “Doposud byla jediná věc, kterou jsme o multiplayeru v naší hře zveřejnili, že nad ním uvažujeme. Jak se nám pomalu přibližuje vydání singleplayerové části Cyberpunku 2077 v dubnu roku 2020, rádi bychom oznámili, že na multiplayerové části pracujeme. Plán je prozatím takový: Přineseme vám Cyberpunk 2077 v dubnu, poté budou následovat DLC ( zdarma!) a další obsah pro hru jednoho hráče a - jednou až bude hotovo - vás rádi uvítáme v naší multiplayerové akci.

Zároveň k tomuto tweetu byl přidaný link pro případné zájemce se zkušenostmi s tvorbou multiplayerových her. Jedná se tak například o vedoucího segmentu designu, dílčí herní designéry či programátora zaměřeného na hratelnost. Vyjádření společnosti společně s rekrutováním nových zaměstnanců naznačuje, že multiplayeru se nedočkáme v dohledné době. Může se tak stát, že součástí hry bude třeba až s ročním zpožděním. Stejně tak můžeme jen hádat o jaký styl hry pro více hráčů se může jednat. Night City může být skvělým pískovištěm pro multiplayer typu GTA, stejně tak se však může jednat o Team Deathmatchové zápasy, či nějaký druh Battle Royale módu. To vše jsou však pouhé dohady a vše nám odhalí až čas.

Cyberpunk 2077 vychází 16. dubna 2020 na PS4, Xbox One, PC a Google Stadia. Hru můžete předobjednávat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama