Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 s Path Tracingem rozjedete i na slabších grafikách

Cyberpunk 2077 s Path Tracingem rozjedete i na slabších grafikách

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC

Velké srovnání Digital Foundry poukazuje na zajímavou modifikaci.

Reklama

Minulý týden vyšel režim RT: Overdrive pro Cyberpunk 2077. Ten nad rámec klasického Ray Tracingu, který už byl ve hře k dispozici, přidal Path Tracing, tedy plnou implementaci Ray Tracingu, jenž je tak použit pro prakticky veškeré přímé i nepřímé nasvícení. V rámci videoher jde stále o novou a velmi náročnou technologii, takže i přímo vývojáři doporučovali s Path Tracingem hrát pouze na kartách RTX 40, případně RTX 3090, ale už brzy se ukázalo, že s určitými ústupky si zahrajete také na levnějších grafikách. A potvrzuje to i nové video od Digital Foundry.

Richard Leadbetter otestoval hned řadu různých modelů a zjistil, že při Performance režimu DLSS a 1080p si hru ve 30 FPS můžete zahrát dokonce i na RTX 3050. Pojí se s tím však nutnost stáhnout si modifikaci fanoušků, která Path Tracing upravuje. Paprsky se tak neodráží dvakrát, jako je tomu v klasické verzi, ale pouze jednou. To samozřejmě vede k horší kvalitě především různých odlesků, ale také k výrazně vyššímu výkonu.

Zdroj: Digital Foundry
Zdroj: Digital Foundry

Pokud ale takový ústupek dělat nechcete, na 1440p a 30 FPS (bez modifikace) při Balanced režimu DLSS by vám měla stačit RTX 3070, která je o něco přes 25 % rychlejší než aktuální vlajková loď AMD RX 7900 XTX při použití FSR 2 Balanced. Velkou výhodu samozřejmě mají karty z řady RTX 40, které umožňují generování snímků, jež výrazně zvýší framerate, respektive plynulost, avšak za cenu vyšší latence. Pokud se uchýlíte ke 30 FPS, Leadbetter silně doporučuje nechat odemčený framerate, protože při nativním V-Syncu je údajně input lag natolik velký, že je to prakticky nehratelné. Na grafikách Arc od Intelu zatím Path Tracing nerozjedete vůbec, ale to je nejspíš chyba driverů.

Navíc, pokud si na vašem hardwaru novinku nemůžete vyzkoušet, nemusíte zoufat. Je tady ještě jedna možnost v podobě cloudového hraní přes GeForce Now v tieru s RTX 4080. V rozlišení 4K s Performance režimem DLSS a generováním snímků se dostanete přes hranici 60 FPS a input lag podle Leadbettera není příliš vysoký.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama