Cyberpunk 2077 se nachází teprve ve fázi pre-alfa verze
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 se nachází teprve ve fázi pre-alfa verze

Cyberpunk 2077 se nachází teprve ve fázi pre-alfa verze

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Tolik k té vidině vydání v dohledné době.

Reklama

Doufáte, že si Cyberpunk 2077 zahrajete v dohledné době, tedy v řádu několika měsíců? Tak s tím raději přestaňte. Zástupce polského serveru Bankier se zeptal šéfa CD Projektu Adama Kicińského, jestli se hra momentálně nachází ve fázi alfa verze. Kiciński odpověděl, že ne, že je teprve v pre-alfa verzi. To je také důvod, proč byly záběry z hraní ukázány jen za zavřenými dveřmi. Projekt je zkrátka v dost rozpracované verzi a demo, které bylo prezentováno na výstavě E3, je nejvíce odladěný kus hry, jaký zrovna vývojáři mají k dispozici.

Samozřejmě platí, že herní společnosti zachází s pojmy jako pre-alfa, alfa nebo beta, jež zpravidla označují různé fáze vývoje softwaru, všelijak. Stačí se podívat na vydavatelské společnosti typu EA nebo Activisionu, které často vypouštějí do světa časově omezené demoverze pár týdnů před vydáním, kdy je již hra prakticky hotová, a říkají jim beta. Vypadá to ale, že v tomto případě pojem pre-alfa reflektuje skutečný stav vývoje, tedy fakt, že tvůrci mají momentálně v rukou silně rozdělaný titul a jeho dokončení je ještě dost daleko. I možnost vydání Cyberpunku 2077 v průběhu roku 2019 je tak rázem o něco méně pravděpodobná, i když naděje na to, že vývoj nebude váznout a hry se přeci jen dočkáme příští rok, tu stále je.

Za zmínku stojí i skutečnost, že CD Projekt RED momentálně nabírá do své čerstvé pobočky ve Vratislavi vývojáře, kteří budou mimo jiné zodpovědní za vývoj online systémů a multiplayeru. Pozice síťového programátora a senior technologického programátora, v jehož případě je plusem zkušenost s vývojem stříleček a multiplayerových titulů, je přitom přímo spojena s Cyberpunkem 2077. Pak tu máme multiplayerového designéra, jehož inzerát s Cyberpunkem nemá přímou spojitost.

Je možné, že se studio snaží tyto pozice zaplnit kvůli nějakému budoucímu či vedlejšímu projektu nebo jednoduše kvůli rozšíření RED enginu, který pohání všechny aktuální projekty studia. Stejně tak je ale dost možné, že si tvůrci přeci jen pohrávají s myšlenkou na multiplayerovou složku Cyberpunku 2077. Dosud koneckonců nebyl vyloučen, nicméně Cyberpunk 2077 je a nějakou dobu ještě bude singleplayerové RPG. Jestli je tedy multiplayer v přípravě, s největší pravděpodobností bychom se ho dočkali až po vydání hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama