Cyberpunk 2077 z pohledu první osoby?
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 z pohledu první osoby?

Cyberpunk 2077 z pohledu první osoby?

Michal Burian

Michal Burian

29
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nové spekulace jsou dost nečekané. Mnohé mohou šokovat.

Reklama

Jednomu by se tomu ani nechtělo věřit, ale v herním světě je možné vše. Polská společnost CD Projekt Red dlouhých 16 let připravuje hry. Za tu dobu nám umožnila si zahrát skvělou trilogii Zaklínače, tedy akční RPG z pohledu třetí osoby. Když nebudeme počítat karetní Gwent, tak jinou hru vlastně tohle studio ani nevytvořilo. I přesto si má troufat na velkou změnu. Jak víme z dřívějška, chystaný Cyberpunk 2077 má být začátek nové blockbusterové značky, o kterou se bude moci CD Projekt Red v budoucnu opřít. Podle slov generálního ředitele mají tvůrci pochopitelně větší ambice než se Zaklínačem.

„Cyberpunk je našim novým Zaklínačem 3, ale oproti němu je ambicióznější. Našim cílem je přinést novou blockbusterovou značku, která je zasazena do futuristického světa. Jde o skutečné RPG, podobně jako Zaklínač 3 a je určeno pro dospělé hráče. Přineseme detailní a samozřejmě otevřený svět,“ řekl před časem Adam Kicinski, generální ředitel CD Projektu a dodal: „Skvělá hra, ambicióznější než Zaklínač 3. Věřím, že se můžeme zaměřit na ambicióznější obchodní cíle, ale hráči a kvalita jsou pro nás hlavní prioritou.“

Jak se ale zdá, z prezentace, která nás čeká krátce před červnovou E3 v Los Angeles, budeme všichni paf. Cyberpunk 2077 má mít totiž podle nepotvrzených informací kameru nastavenou z pohledu první osoby. Otevřený svět, boje, rozhovory a mnoho dalšího si tak máme užít z vlastních očí, podobně jako u středověkého RPG titulu Kingdom Come: Deliverance od českých Warhorse Studios. Se zprávou přišel web Gry-Online.pl, jenž se to měl dozvědět od svých zdrojů.

Ty měly redakci ještě potvrdit velký důraz na RPG prvky a prý se máme podívat i na Měsíc a běhat po zdech jako v Titanfall. Hra má být jinak dynamická.

Co myslíte, je možné, aby se Cyberpunk 2077 zařadil do FPS žánru s důrazem na RPG prvky? Jinými slovy takový moderní Deus Ex? Dokážete si takovou hru představit, nebudou spíše hráči zklamáni, když od CD Projektu Red očekávali další third-person akční RPG po vzoru Zaklínače?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama