CZECH MADE MAN
Blogy čtenářů Recenze CZECH MADE MAN

CZECH MADE MAN

Playman ...

Playman ...

Co vznikne spojením slova made man, několika sličných ženštin, přesněji dvojčat a českého burana? Dítko vcelku nejapného tvaru a skladu. Připoutejte…

Reklama

Co vznikne spojením slova made man, několika sličných ženštin, přesněji dvojčat a českého burana? Dítko vcelku nejapného tvaru a skladu. Připoutejte se prosím, odlétáme do tragikomického ráje zvaného PRACHSPROSTÁ PRACHů MÁNIE!

 

 

 

MADE MAN neboli zabiják mafie je pro tento název jaksi zažitý.  Od nového tuzemského filmu od nadějného režiséra Tomáše Řehořeka však žádnou akčňárnu nečekejte, Czech Made Man je komedie avšak s jistými velkými ale,  prošpikovaná skrz na skrz jednou jedinou věcí...

 

PRACHY, LOVE, CHECHTÁKY

Náš příběh začíná a končí v jednom středoevrepském městě, Praze avšak s jedinou výjmkou a tou je režim. Film sleduje osud hlavní postavy Jakuba od doby komunismu až do dnešních dnů.

 

S poctivostí leda pojdeš!

Mladý a nadějný rejža udělal vskutku netipický snímek, exceluje filmovými prostřihy a hudbou, vyprávění mu jde na výbornou a teď se dostáváme k tomu shnilému jablku. Film je zkrátka super duper, vtipný a všechno ale jako komedie podle skutečné události neobstojí a to je právě ten kámen úrazu, vše se směřuje pouze a jenom na jednu postavu, na Jabkuba.  Díky tomu, že je rejža mladý a neotřelý, plný invence a nápadů, natočil tolik netipický snímek a zároveň nic nezkazil. Mohlo by se zdát že ano, vždyť komedie by měla splňovat základní prvky jako jsou mnohé postavi, na které by měl být dán důraz... Od komedie se očekává humorný nadhled nad lidskými slabostmi a lidskou nedostatečností. Humor spolu s vkusnou komikou jsou zpravidla základními aspekty tohoto útvaru. Problémy hrdiny se podaří nakonec vyřešit a vše se v dobré obrátí. To však od tohoto snímku netřeba čekat, film skončí tak rychle, jak rychle začal. A hlavní postava pravděpodobně skončí tam, kam byla poslána osudem, nikoliv v Tokiu, kde nějáký čas bude žít ale u pana doktora chocholouška.

 

  • pozn. to škarohlíd: Je to krátká recka a co má být, samotný film je rychlý stejně tak.
  • P.S. Doporučuju návštevu nejbližší knajpy či nálevny, pochopíte tak lépe film.
  • P.P.S. Fakt na to do kina zajděte ale více než kilo za to nedávejte, za víc filmek nestojí.  MULTIKINO LÁDVÍ má dobrý ceny a není špatnou volbou pro lidi z Práglu.
  • [embed]http://www.youtube.com/v/PzDzx9Pl6Bc[/embed]

    ... zde pokračujte v psaní ...

CZECH MADE MAN

Verdikt

Recommended to visit. Originalitu je třeba podporovat. A vypečený rejži obzvášť ! Prostě a jednoduše nenáročný film který pobaví ale zázraky nečekejte, objevuje se zde však velká dávka originality, kterážto tuzemskému filmu dlouhá léta chyběla. Člověk už nemá pocit že se kouká na pouze na ten český film ale na film, za který by se nemuseli stydět ani za dvetaro řekami. I s málem se dá zařadit do současné kinematografie.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

originalita
celkové pojetí
celkový důraz na hlavní postavu, který je kladem i záporem zároveň
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama