Další BioShock bude, ujišťuje vydavatel
BioShock Novinka Další BioShock bude, ujišťuje vydavatel

Další BioShock bude, ujišťuje vydavatel

Michal Burian

Michal Burian

20

Otázkou zůstává kdy, ten z Irrational Games byl asi zrušen. Nebo že by ho dokončil někdo jiný?

Reklama

Tento týden přinesl překvapivou zprávu: Studio Irrational Games bylo zavřeno, aby se jeho zakladatel Ken Levine v rámci vydavatelství Take-Two mohl pustit do nového projektu. Vybral si k tomu 15 svých zaměstnanců. Zbytek lidí (mluví se o více než stovce) si hledá nové příležitosti.

Fanoušci série BioShock byli pochopitelně značně nervózní, vždyť právě Irrational Games stálo za zrodem utopické akční série BioShock. Nikdo nevěděl, jak to bude se značkou dál.

Až dnes se rozhodlo 2K Games všechny ujistit, že i přes uzavření Irrational Games bude série BioShock pokračovat.

"BioShock je jednou z našich nejoblíbenějších frančíz. Děkujeme Irrational Games za původní BioShock a BioShock Infinite; právě druhá jmenovaná hra se stala jednou z nejoblíbenějších roku 2013," řekl zástupce vydavatele pro Game Informer.

BioShock Infinite měl po celém světě prodat zatím přes 3,35 milionů kusů.

"V rámci našich týmů budeme i nadále pracovat na BioShock universu. Těšíme se na další zážitky ve světě BioShocku." Otázkou zůstává, kdo převezme nový BioShock. Irrational Games údajně pracovali na pokračování. Že by opět dostali šanci vývojáři z 2K Marin, kteří nám přinesli BioShock 2?

Při uzavření Irrational Games se ukázala výjimečná solidarita v rámci herního průmyslu. Pracovní nabídky odchozím z Irrational Games už nabízí Crytek, BioWare, Retro Studios, Insomniac, Turtle Rock, Bethesda a Gearbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama