Další detaily a záběry z DLC Death Star pro Star Wars: Battlefront
Star Wars: Battlefront Novinka Další detaily a záběry z DLC Death Star pro Star Wars: Battlefront

Další detaily a záběry z DLC Death Star pro Star Wars: Battlefront

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Akcí nabité lákadlo na páteční plnohodnotný trailer, spousta detailů o nových postavách a informace o zbraních, kartách a počtu map.

Reklama

Placený přídavek Death Star pro Star Wars: Battlefront vyjde pro majitele Season Passu ještě do konce září, a tak je nejvyšší čas podělit se o nové informace a materiály, které se objevily hned na několika místech.

Z dřívějška víme, že Death Star nabídne zajímavý herní mód Battle Station, který sestává z několika fází. V nich se střídá boj na palubě Hvězdy smrti i ve vesírmu, přičemž je třeba zachránit Artoo/R2-D2 a nakonec zničit samotnou hvězdu Smrti. Spolu s tímto módem navíc dorazí Red Five X-Wing Luka Skywalkera a Tie Advanced Dartha Vadera, s nimiž mohou majitelé DLC létat nejen v módu Battle Station, ale i v režimu Fighter Squadron.

Nové postavy a jejich vlastnosti a schopnosti

Také víme, že hratelnými postavami bude tentokrát ikonický Chewbacca (Žvejval v prvním českém dabingu původní trilogie) a lovec odměn Bossk. Oba byli nyní trochu přiblíženi.

„Vyzbrojen svým typickým bowcasterem dokáže Chewie způsobit ještě více škody než je sám schopen vydržet. Sami zjistíte, že jeho bowcaster účinkem převyšuje Star Card imperiálních vojáků, protože původně vystřeluje jen jeden explozivní výboj a nepodporuje kontinuální střelbu na jedno stisknutí spouště… umí však jiné věci.” Dočteme se na oficiálním webu. Také se tam dočteme o vlastnosti zuřivého boje, která má několik úrovní. V každé úrovni budete střílet o jeden výboj navíc, takže nejvýše čtyři.

Další Chewbaccovou schopností jsou Multi-Bolts, které na krátkou chvíli zdvojnásobí počet výbojů, které v roli Chewieho vystřelíte. Doplňují jeho další vlastnosti a k dosažení maximálního účinku měly by být využity v pravý okamžik. A jestli zkombinujete zuřivý boj a Multi-Bolts, dostanete celkem osm ničivých výbojů jednou ranou.

Díky schopnosti Mighty Roar posílí Chewie sebe sama i spojence ve své blízkosti, přičemž hrozivým řevem povzbudí vojáky povstalců a po omezenou dobu jim dá třetí úroveň Trait karty Berserker a vysoce účinnou zbroj. Sám navíc po zaznění řevu získá silnější zbroj a může udělovat větší poškození. Řev se vztahuje také na hrdiny, kterým posílí zbroj, ale na způsobené poškození už nemá nemá vliv. Poslední Chewieho schopností je pak Ground Slam, tedy úder do země, který způsobí poškození nepřátelům v širokém okruhu.

Zkrátka ale nepřijde ani Bossk. „Dočkat se ve hře souboje Wookieho s Trandoshanem je opravdu paráda. Hodně jsme se inspirovali v trandoshanském světě, konkrétně v animovaném seriálu Clone Wars, jehož oživování v Battlefrontu nám přineslo velkou radost,” tvrdí vývojáři a odkazují na konflikt Chewbaccy a Bosska v seriálu Star Wars: The Clone Wars.

Bosskovou zbraní je přitom blaster Relby-v10, vylepšený tak, aby jeho zásah měl vyšší účinek. Základní vlastností je Trandoshan Regeneration, díky níž Bossk dokáže obnovit část svého zdraví, a to za každého zabitého vojáka nebo za způsobení značného poškození hrdinovi. S růstem úrovně vlastnosti se bude zvyšovat i množství regenerovaného zdraví.

Trandoshanský lovec odměn je dále vybaven schopností Multi-Grenades, umožňující přepnout Relby-v10 do módu střelby mikrogranátů. S každou ranou vystřelí malý výbušný projektil, který exploduje s krátkou prodlevou. Granáty také explodují po kontaktu s nepřítelem. Jak se zdá, Bossk by si určitě dobře rozuměl s Demomanem z Team Fortress 2.

Druhou schopností je Predatory Instincts, díky níž se mu zlepší termovize, zkrátí doba resetování zbraně při přehřátí a zvýší se mu efektivita poškození a rychlosti sprintu. „Bossk v našem podání má působit jako opravdový lovec, predátor. Právě onen prvek termovize mu přidává na zábavnosti, ale jistým negativem je, že má sem tam tendenci přestat rozlišovat rebely a vojáky Impéria. Přesně proto jsme se rozhodli, že když Chewbacca bude schopen vylepšovat své spolubojovníky, Bossk bude vylepšovat jen sebe při aktivaci svého vidění. Bosskovo masivní posílení díky aktivovanému vidění jde na úkor části týmové soudržnosti, což je v ostrém kontrastu se vznešeným a motivujícím řevem Chewbaccy. Tato schopnost je vůbec první, která nevyžaduje reset a můžete ji zapnout a vypnout, kdy chcete.”

Vše potom uzavírá schopnost Toxic Escape, díky níž může Bossk vyskočit do vzduchu ve směru svého pohybu a upustit jedovatý Dioxis Grenade (dioxisový granát) na místo, kde předtím stál.

Mapy, zbraně a karty

Tolik k novým postavám, Death Star ale podobně jako předešlé přídavky nabídne i nové mapy, zbraně a Star karty. Map bude celkem pět. Nové zbraně zahrnují TL-50 Heavy Repeater, který dokáže vypálit početnou sérii výbojů a nashromáždit a uvolnit energii v podobě ničivého otřesu, a K-16 Bryar Pistol, s níž lze jediným silným výbojem vystřelit obrovský tepelný zdroj.

Jednou z nových Star karet je Laser Trip Mine, tedy vysoce účinná laserová mina se zabudovaným vysílačem. Druhou kartou je Medical Droid. S touto kartou můžete na bojiště umístit stacionárního zdravotnického droida, který v pravidelných intervalech léčí a zrychluje dobíjení Star Cards. Jak se zdá, po dlouhé době se tvůrci z DICE inspirovali starými Battlefronty od Pandemicu, v nichž byl zdravotnický droid běžnou součástí hry.

K dispozici jsou také nové záběry. Jednak tu máme několik krátkých ukázek, které extrahoval provozovatel YouTube kanálu BattlefrontUpdates z oficiálního webu, jednak krátké lákadlo na plnohodnotný trailer DLC, který uvidíme v pátek. Krátký teaser je však zatím oficiálně k dispozici jen jako součást pravidelné Star Wars Show, takže jestli se chcete podívat jen na teaser, ve druhém videu přeskočte na čas 2:06.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama