Další díly Disney Infinity nebudou
Disney Infinity Novinka Další díly Disney Infinity nebudou

Další díly Disney Infinity nebudou

Michal Burian

Michal Burian

4

Disney končí s vývojem velkých her pro konzole. Zaměstnanci Avalanche Software si musejí hledat novou práci.

Reklama

Americké studio Avalanche Software (neplést z Avalanche Studios - tvůrci Just Cause a Mad Max) vytvořilo povedenou a hlavně zábavnou herní platformu Disney Infinity, která byla konkurencí pro úspěšné Skylanders od Activisionu. Bohužel z prodejního hlediska se akčnímu sandboxu pro děti a rodiny nedařilo. Vedení Disney se rozhodlo ukončit vývoj hry, což znamená i zavření Avalanche Software.

O práci přišlo zhruba 300 lidí, kteří si musejí hledat nové zaměstnání. Disney zároveň přehodnotili svou strategii a rozhodli se, že již nebudou investovat peníze do vývoje velkých her pro konzole. Místo toho budou své značky nabízet k licenci a vyvíjet jen menší tituly.

Tento měsíc do Disney Infinity ještě vyjdou nové postavy podle filmu Alice Through the Looking Glass a v červnu Finding Dory Play Set.

Připomeňme, že poslední díl - Disney Infinity 3.0 - vyšel v srpnu 2015. Letos v červnu jsme se dozvěděli, že Disney nebude na E3, což automaticky znamenalo, že nedojde k oznámení nové hry. Dnes už víme proč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama