Další informace o Mass Effectu 3
Mass Effect Novinka Další informace o Mass Effectu 3

Další informace o Mass Effectu 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Po nějaké době se k nám opět dostaly informace o završení série Mass Effect. A zase to vypadá, že bude rozhodně o co stát.

Reklama

Upozornění: v textu se opět mohou vyskytovat různé spoliery, proto čtěte obezřetně.

Každá z hratelných tříd bude mít vlastní melee útok. Engineer má k dispozici kupříkladu jakési ohnivé šlehnutí za pomoci jeho Omni-nástroje (resp. Omni-tool), zatímco např. Adept dostane možnost odhodit nepřítele a následně ho na chvíli paralyzovat.

Zatímco v Mass Effectu 2 se všechny významné schopnosti daly upgradovat nanejvýš třikrát, třetí díl nabídne možností mnohem víc, což lze vidět v případě třídy Vanguard. Čím více jeho útok na blízko vylepšíte, tím bude útok účinnější a navíc bude možnost tak silný úder provést častěji. Co víc, tentokrát lze schopnosti kombinovat, takže třeba kombinací schopnosti Concussive shot a mrazícího střeliva můžete zmrazit poměrně rozsáhlou oblast.

Co se týče nepřátel, hlavními protivníky budou síly Cerberu, rozdělené na vícero kategorií. Assassini vás mohou zasáhnout biotickými vlnami, Phantomové vám zavaří díky jejich mečům a Heavy Troopera snad není třeba zdlouhavě popisovat, jde zkrátka o nepříjemné obrněnce.

Pokud jde o partu, tentokrát nebude spolubojovníků tolik jako ve druhém díle, BioWare se chce zaměřit na menší skupinu, se kterou se ale půjde mnohem snadněji sžít.

Bohužel, tentokrát nebudou k dispozici žádné nové možnosti k navázání vztahů, tvůrci totiž zjistili, že víc jak 70% hráčů nebylo v Mass Effectu 2 loajální vůči jejich partnerům z jedničky. Dá se sice namítat, že většina takových osob se do party ve dvojce ani dostat nemohla, ale to ponechme stranou.

Ačkoliv se BioWare zapřísáhlo, že už nebude odhalovat víc informací o příběhu, stejně tu něco máme, a to důvod, proč jde Cerberus Shepardovi po krku. Náš hrdina se totiž spojil s Aliancí, zatímco Cerberus zase spolupracuje s Reapery. Proč, to naštěstí nevíme a snad se to do vydání hry ani nedozvíme (chceme přece mít nějaké to překvapení).

Nakonec menší perla: Shepard bude moci ovládat mechanoida Cerberu o rozměrech cca 50 stop, a co víc, jednou s ním bude bojovat proti Reaperovi měřícímu nějakých 600 stop. Na takový boj jsme vážně moc zvědaví.

Samozřejmě jsme ale zvědaví i na zbytek hry, která nás čeká na začátku příštího roku, a to pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama