Další Just Cause je ve vývoji, potvrdil Square Enix
Just Cause Novinka Další Just Cause je ve vývoji, potvrdil Square Enix

Další Just Cause je ve vývoji, potvrdil Square Enix

Filip Svoboda

Filip Svoboda

19
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vydavatel pokračování zmínil skoro mimochodem.

Reklama

Nejde o oznámení v pravém slova smyslu. Informace o pokračování akční open-world série Just Cause se objevily v podobě jediné věty ve finanční zprávě investorům. „Značka Just Cause zůstane naší IP a vyvíjíme nový díl série,“ píše Square Enix.

Žádné další podrobnosti neznáme, proto můžeme pouze hádat, jestli na hře pracují dosavadní vývojáři z Avalanche Studios, které japonský vydavatel na rozdíl od značky nevlastní. Švédský tým v současnosti shání zaměstnance pro vývoj AAA open-world titulu, což by Just Cause odpovídalo. Žádná další vodítka ale zatím nemáme.

Oznámení reaguje na nedávný prodej studií Eidos-Montréal, Crystal Dynamics a Square Enix Montréal, v rámci nějž přišel japonský gigant o velké západní značky jako Tomb Raider, Thief nebo Deus Ex. Pravděpodobně se tak snaží investory ujistit, že i přes finanční neúspěchy na západní trh zcela nerezignoval. Zaměřit se zde chce podle svých slov na nová IP nebo online tituly.

Dále ve finanční zprávě vydavatel mírní svoje dřívější vyjádření o využití peněz získaných ze zmiňovaného prodeje. Původně tvrdil, že se chystá více investovat do NFT a blockchainu. Teď uvádí: „Raději než investovat výnosy z prodeje do (...) NFT a blockchainu, máme v úmyslu používat je především k financování našeho úsilí o podporu kvalitních IP a zlepšení možností vývoje...“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama