Další LEGO Star Wars má být ambiciózní hra
LEGO Star Wars Novinka Další LEGO Star Wars má být ambiciózní hra

Další LEGO Star Wars má být ambiciózní hra

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

O víkendu na akci Star Wars Celebration o ní padla předčasná zmínka.

Reklama

Ačkoliv už mnozí přestali doufat, znovu se podíváme do světa Star Wars prostřednictvím kostičkového dobrodružství. Ve vývoji je nová LEGO Star Wars hra, jak o víkendu na akci Star Wars Celebration prozradil Matt Wood ze společnosti Skywalker Sound a mimo jiné hlas generála Grievouse ve filmové sáze, animovaném seriálu The Clone Wars a Battlefrontu 2. Vypadá to, že na oficiální odhalení ze strany Warner Bros. nebudeme čekat dlouho. Do té doby si musíme vystačit s neoficiálními informacemi.

Britský Eurogamer se od svých zdrojů dozvěděl, že další LEGO Star Wars hra má být ambiciózním projektem. Předchozí úspěšné díly série se věnovaly hlavním filmům a seriálu The Clone Wars, nejnovější titul však má být nejen adaptací zbývajících dvou epizod - tedy Poslední z Jediů a The Rise of Skywalker - ale vyprávět příběh celé ságy. Prý má jít o ultimátní LEGO Star Wars titul, pravděpodobně opět z produkce studia TT Games. Letos navíc stavebnice LEGO Star Wars slaví 20 let své existence, což v kombinaci s prosincovou premiérou The Rise of Skywalker znamená, že mají tvůrci ideální příležitost k vydání, nebo alespoň oznámení nové hry.

Na závěr připomínáme, že dosud jsme se dočkali pěti hlavních LEGO Star Wars her. Všechno odstartoval projekt LEGO Star Wars: The Video Game z roku 2005, zaměřující se na trilogii prequelů. O rok později následoval druhý díl, LEGO Star Wars 2: The Original Trilogy, pokrývající původní trilogii. Oba tyto tituly byly následně shrnuty a obohaceny o nový obsah v kompilaci LEGO Star Wars: The Complete Saga (2007 na konzolích, 2009 na PC) a o několik let později, konkrétně v roce 2011, se dočkali i příznivci prvních tří sérií The Clone Wars díky LEGO Star Wars 3: The Clone Wars. Zatím posledním titulem je LEGO Star Wars: The Force Awakens, adaptace sedmé epizody doplněná o několik dobrodružství, na něž ve filmu nedošlo.

V LEGO podobě jsme si tak ještě nezahráli filmy Poslední z Jediů, The Rise of Skywalker, Rogue One: Star Wars Story a Solo: Star Wars Story. Teoreticky může dojít i na obsah animovaných seriálů Povstalci a Resistance, novějších sérií The Clone Wars a chystaného hraného seriálu The Mandalorian. A jen tak mimochodem, ačkoliv je se Star Wars většinou skloňována společnost EA, tento vydavatel nemá s hrami od TT Games nic společného, jelikož má na starosti jen AAA, "next-gen" tituly. Kostičkované počiny tak řeší Disney a Lucasfilm Games, herní oddělení společnosti Lucasfilm, kterou Disney vlastní. Co říct má vždy i Warner Bros. Interactive, vydavatel všech dosavadních LEGO titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama