Další materiály z chystané návštěvy Měsíce v Prey
Prey Novinka Další materiály z chystané návštěvy Měsíce v Prey

Další materiály z chystané návštěvy Měsíce v Prey

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Samostatná expanze či DLC se začíná rýsovat o trochu víc.

Reklama

Není to tak dávno, co prostřednictvím rozsáhlé hříčky s fanoušky vyšlo najevo, že se opravdu chystá nějaký hratelný projekt ze světa Prey, díky němuž zavítáme na Měsíc. Stále není jisté, jestli nás čeká pouhé DLC či snad samostatná expanze po vzoru Dishonored: Death of the Outsider a Wolfenstein: The Old Blood, ale něco se chystá.

Součástí hříčky je twitterový účet společnosti Kasma Corp, která má ve světě Prey místo konkurenta Transtaru, majitele vesmírné stanice Talos I, na níž se odehrává základní hra. Prostřednictvím tohoto účtu v minulosti došlo k vydání několika obrazových materiálů souvisejících s měsíčním rozšířením Prey, ale dlouho byl uzamčený. Nyní je však znovu k dispozici široké veřejnosti, a to po vydání zcela nového obrázku, který ukazuje dvě helmy na polici.

Nejde o jen tak ledajaké helmy. Jedna z nich je k vidění i v samotném Prey, a to ve výkladní skříni, která odkazuje na program Axiom, jenž odstartoval v roce 1963 po neúspěšném atentátu na J. F. Kennedyho a odchodu Nikity Chruščova z funkce. Axiomu se věnuje i jeden z plakátů ve hře, na němž se dočteme, že program začal až v roce 1964, kdy americká vláda zaplatila za práva využívat testovací zařízení Kletka.

Období programu vedlo k velkému pokroku ve vývoji materiálů nové generace a hlavně neuromodů. Tolik k oficiálnímu výstupu, Kletka však sloužila i pro výzkum mimozemských organismů, tedy Typhonů, a to s cílem vytvořit díky nim nové technologie. V Prey jsou v souvislosti s programem k nalezení zmínky o Typhonech Greater Mimic, Cystoid, Cystoid Nest a Coral Node. Výzkum ale neskončil dobře a mezi lety 1980 a 1994 došlo v Kletce k závažným incidentům a ztrátám na životech, což mělo v kombinaci s geopolitickými změnami a nedostatkem smysluplných výsledků za následek zastavení programu Axiom a vyklizení a uzavření Kletky.

Okolnosti spojené s programem Axiom by mohly posloužit jako ideální příběhové pozadí pro DLC či samostatné rozšíření Prey. Nabízí konkrétní zasazení, a to zařízení Kletka, a mimo jiné i nové typy nepřátel. Je otázka, do jakého roku by projekt mohl být zasazen, ale to se nepochybně dozvíme již brzy. Tisková konference Bethesdy na E3 je za rohem (11. června ve 3:30 našeho času) a novinku ze světa Prey na něm nepochybně uvidíme.

Do té doby můžeme čekat na další náznaky nebo rozpitvávat starší obrazové materiály, které byly zveřejněny pomocí twitterového účtu Kasma Corp. Nemohu si pomoci, ale všechny ty čmáranice mi připomínají časy, kdy byly v souborech mapy cs_office v Counter-Strike: Global Offensive nalezeny textury tabulí odkazujících na sérii Half-Life. Rozdíl ale je, že Prey má na rozdíl od Half-Life ještě nějakou oficiálně vytvářenou budoucnost. A ta budoucnost je právě na dosah, tedy pokud nejde jen o velmi chytré maskování Mimica.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama