Další novinky z BlizzConline
Overwatch 2 Novinka Další novinky z BlizzConline

Další novinky z BlizzConline

Ondřej Partl

Ondřej Partl

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Zprávy ze světa World of Warcraft, Hearthstone či Overwatch 2.

Reklama

Včera večer proběhl otevírací ceremoniál akce BlizzConline, kde došlo na oznámení novinek ohledně připravovaných her od společnosti Blizzard.

Ty dvě z nejzásadnějších jsme si představili už večer, kdy došlo na oficiální ohlášení předělávky druhého Diabla, ale také na ukázku a představení Rogue do chystaného Diabla IV.

Kromě toho jsme se ale dočkali oznámení ještě několika dalších věcí, které se týkají například populárního MMORPG World of Warcraft, případně karetky Hearthstone. A jelikož toho není úplně málo, tak si tyto novinky pojďme rovnou rozebrat.

World of Warcraft: Burning Crusade Classic

Úniky skutečně nelhaly, takže během otevíracího ceremoniálu došlo na oznámení World of Warcraft: The Burning Crusade Classic, což znamená příchod populárního prvního datadisku na Classic servery hry.

To umožní fanouškům hrát World of Warcraft v podobě, kterou mnozí považují za tu nejlepší.

V praxi to tedy bude znamenat, že se maximální úroveň zvedne ze 60 na 70 a hráči vyrazí skrze Dark Portal do Outlandu, kde jejich úhlavní nepřítel bude Illidan Stormrage a Plamenná legie. Také se můžete těšit na létající mounty.

Datum vydání je mířeno na tento rok, kdy tvůrci počítají s tím, že budou obsah vydávat v jednotlivých fázích, tedy podobně, jako tomu bylo při původním vydání.

Rozhodně je ale příjemné, že autoři vám dají na výběr, zda chcete s vaší postavou hrát na serveru s tímto datadiskem, případně zůstat na kompletní vanilla verzi, která také dostane své speciální servery.

Navíc budete mít placenou možnost naklonování postavy, abyste s ní mohli hrát na obou variantách.

Již nyní se navíc lze na oficiálních stránkách přihlásit o přístup do bety.

World of Warcraft: Shadowlands - Chains of Domination

Pokud nicméně nejste fanoušky Classicu a raději verzi se všemi datadisky, tak je tu pro vás připravena nová aktualizace do Shadowlands, díky níž dostanete další obsah.

Ta má označení 9.1 a název Chains of Domination.

Těšit se v ní můžeme na několik nových lokací, nepřátel a odměn, mezi nimiž naleznete nové mounty a zbroje, které jsou specifické pro každý z covenantů.

Příběhově se bude točit kolem toho, že vaším úkolem je tyto jednotlivé covenanty sjednotit, čímž se spojí proti postavě s názvem The Jailer, který vládne říši Maw.

Díky tomu se můžete těšit na nový raid Sanctum of Domination, kde na vás čeká 10 bossů, jako je Eey of the Jailer, Fate of the Damned, Kel'Thuzad a finální boss Sylvanas.

Příchod nicméně hlásí i Broker Megadungeon, kde naleznete osm bossů. Tento dungeon bude výhradně Mythic.

Aktualizace dorazí později v tomto roce.

Hearthstone - Forged in the Barrens

Své místečko si samozřejmě našla i karetka Hearthstone, která představila další rozšíření s názvem Forged in the Barrens.

To s sebou přinese 135 nových karet, jenž budou založené na velké zóně Hordy, která se nachází v centru Kalimdoru.

Později v tomto roce navíc přibude další herní roguelike mód nazvaný Mercenaries. V něm hráči budou sestavovat tým žoldáků v podobě několika oblíbených charakterů z univerza, s kterými se vydají do náhodných bojů v sólu i PvP.

Overwatch 2

Pokračování týmové akce je podle autorů již kompletně hratelné, ale vývoj ještě rozhodně není u konce, kdy stále platí, že hra letos nevyjde.

Každopádně jsme se dočkali několika novinek, jako je třeba pohled na novou mapu, která je zasazena do art deco verze New Yorku.

Kromě toho ale také byla oznámena mapa zasazená do Říma.

V dlouhém Behind the Scenes videu jsme se pak dozvěděli, že v druhém dílu se můžeme těšit na upravené souboje, kdy zbraně hrdinů by měly být značně vylepšeny po vizuální, pocitové i zvukové stránce.

Také se dočkáme pasivních schopností pro jednotlivé role, na mapách potkáme různé efekty počasí, jako je třeba písečná bouře, charaktery dostanou vizuální upgrade a systém talentů, a stále se počítá s PvE obsahem v podobě Hero Missions.

Pokud vás následně zajímá, jaké hlasy stojí za různými postavami v Overwatchi, tak můžete zhlédnout panel The Voices of Overwatch.

Nadšenci do hudby pak ocení osmnáctiminutové video Creating a Soundtrack, kde se podíváte na tvorbu muziky do této hry.

Blizzard Arcade Collection

Společnost si ale také připravila speciální překvapení po naprosté pamětníky, jelikož oznámila a rovnou i vydala balíček her Blizzard Arcade Collection, který v sobě obsahuje tyto hry:

  • The Lost Vikings
  • Rock N Roll Racing
  • Blackthorne

Tituly jsou v definitivní edici, takže The Lost Vikings třeba podporují lokální multiplayer, zatímco v Rock N Roll Racing naleznete nové skladby.

Všechny hry jsou také upraveny pro běh na moderních platformách, mezi nimiž je PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch (hratelné i na PS5 a Xbox Series X/S díky zpětné kompatibilitě).

Na PC je tato kolekce součástí všech úrovní balíčku The Celebration Collection, v němž naleznete hromadu bonusů do dalších her od firmy.

Na konzolích si kolekci můžete zakoupit samostatně (cena kolem 550 Kč), případně také jako součást konzolového balíčku The Celebration Collection.

Diablo Immortal

Svůj třicetiminutový panel si pak ještě uzmulo mobilní Diablo Immortal.

Během něho jsme zjistili, že tento titul má být v podstatě takovým mobilním MMO, nebo tedy spíše akčním RPG s MMO prvky, kde nebudou chybět veřejné eventy, guildy a dungeony, do kterých se můžete vydat s přáteli.

Jeho hratelnost navíc má být postavena na kratších herních seancích, což více vyhovuje mobilnímu hraní. Tvůrci se také rozhodli, že hru udělají jasnější (doslova), aby dění na obrazovce bylo více přehledné i při různých světelných podmínkách.

Celkový tón by nicméně měl být rozkročen mezi Diablem II a Diablem III.

Z PvP hlediska se můžeme těšit na speciální události, jako je třeba taková variace na režim King of the Hill, kde hráči naleznou truhlu, která se otevře pouze poslední živé postavě.

Již dříve pak bylo oznámeno, že titul bude free-to-play, takže se nevyhneme mikrotransakcím. Nicméně veškerý obsah či nové herní třídy budou zcela zdarma, tedy by tyto mikrotransakce neměly ovlivnit hratelnost.

Také zde nalezneme jistou formu battle passu, jenž bude mít bezplatnou i placenou variantu.

Údajně se pak můžeme začít těšit na některé kompletně nové prvky hratelnosti, které jsou umožněny především díky samotným mobilním zařízením.

Na závěr došlo na informaci ohledně dalšího testování hry. Technická alfa, která skončila v lednu, nabízela maximální úroveň 45, tedy to byla ochutnávka hraní v brzkých či lehce pokročilých fázích. V další alfě by nicméně lidé měli okusit novou herní třídu a hlavně nějaký pravý endgame obsah.

Tým navíc slíbil, že se pokusí zaintegrovat podporu gamepadů, po které fanoušci tak hlasitě volají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama