Další scénárista opustil Valve
Portal 2 Novinka Další scénárista opustil Valve

Další scénárista opustil Valve

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

„Vymklo se nám to z rukou. Teď už jsou dva.“

Reklama

Ve studiu Valve se musí dít opravdu zvláštní věci. Nebo nemusí a právě proto z něj odchází čím dál větší počet zaměstnanců. Teď se k nim přidal Jay Pinkerton, jeden z výraznějších scénáristů studia, který se podílel třeba na Portalu 2. Pinkerton ale pracoval i na Meet the trailerech Team Fortress 2, které představovaly jednotlivé postavy, a navíc je vnímám jako hlavní tvůrce velkého (a velmi povedeného) Team Fortress 2 komiksu, který vychází na části. Předposlední část vyšla letos v lednu.

Jak informuje fanstránka ValveTime.net na Twitteru, teď už ve Valve zbývají pouze dva scénáristé - Steve Jaros a Sheila Sadeghi. V minulosti odešel Marc Laidlaw, otec série Half-Life, a Chet Faliszek a Erik Wolpaw, kteří se podíleli zejména na sériích Portal a Left 4 Dead.

O osud poslední části Team Fortress 2 komiksu se snad bát nemusíme, na ní podle všeho nadále pracuje Sheila Sadeghi, která se podílela již na vzniku předešlých částí. Osud herních projektů je bohužel ve hvězdách.

Tak malý počet scénáristů dost snižuje šanci na vznik nějaké hry s pořádným příběhem a celkový odliv zaměstnanců z Valve, nejen v oblasti scénáristiky, začíná být opravdu znepokojivý. Ještě že díky neaktivitě Valve v rámci vývoje nových herních projektů stále ubývá hráčů, kteří v budoucí tituly tohoto studia nadále věří. A tak zároveň ubývá i těch, kteří mohou být z této situace zklamaní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama