Další veteráni z Blizzardu zakládají nové studio
Novinka Další veteráni z Blizzardu zakládají nové studio

Další veteráni z Blizzardu zakládají nové studio

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5

Jmenuje se Frost Giant a bude pracovat na real-time strategiích.

Reklama

Není tomu tak dávno, co spoluzakladatel Blizzardu Mark Morhaime vytvořil společnost Dreamhaven. A pár tádnů poté zde máme podobnou zprávu, tentokrát si nové studio zakládají hned dva veterání ze zmiňovaného Blizzardu.

Prvním z nich je Tim Morten, který pracoval na Starcraft 2: Legacy of the void jako production lead a v Blizzardu strávil celkem 6 let. Za svou kariéru však vystřídal hned několik studií a nějakou dobu pracoval ve společnostech jako Activision, Sony Santa Monica nebo EA, kde pracoval na sérii Command & Conquer. V nově založené společnosti pojmenované Frost Giant Studios bude působit jako CEO.

Tím druhým veteránem je pak Tim Campbell. Ten v Blizzardu pracoval na začátku tisíciletí a působil například jako hlavní designer kampaně rozšíření pro Warcraft 3 s názvem The Frozen Throne. Z poslední doby pak určitě stojí za zmínku jeho práce ve studiu inXile Entertainment, kde působil jako game director pro nedávno vydanou hru Wasteland 3.

Studio Frost Giant se bude soustředit na vývoj real-time strategií. Sami zakladatelé dodávají, že vývoj nějaké nové hry samozřejmě nějakou dobu potrvá, ale věří, že to bude stát za to a jejich nový titul potěší fanoušky tohoto žánru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama