Další zajímavosti ze světa Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka Další zajímavosti ze světa Cyberpunku 2077

Další zajímavosti ze světa Cyberpunku 2077

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Tentokrát se dozvídáme něco málo o zločinu, držení zbraní a životě ve městě Night City.

Reklama

Pravidelná týdenní dávka informací o světě Cyberpunku 2077 je opět tady. Nově tvůrci přiblížili přítomnost pouličních gangů ve městě Night City, v němž se hra odehrává. Války gangů jsou již poměrně tradiční jev a samotné zločinecké skupiny se liší podle struktury, hierarchie a pozadí. Organizovaný zločin je poháněn zejména násilím a kdekdo si má stále potřebu něco si dokazovat. Seberealizace prostřednictvím násilí je přístup, který ve společnosti Cyberpunku 2077 razí kdekdo, a platí, že v jádru vyřeší fyzická brutalita většinu sporů.

S gangstery a pochybnými živly se můžete setkat třeba v různých klubech a barech. V traileru jsme mohli vidět podnik nazvaný Below Deck, což je klub otevřený v bývalém akváriu, a tak přirozeně využívá tématiku podmořského světa. Nezákonné či tvrdé praktiky však nesouvisí jen s gangy. I korporace dělají cokoliv, aby se udržely u moci, a strach dělá hodně.

V tak nebezpečném prostředí se přirozeně hodí zbraň. V Night City ji může vlastnit kdokoliv a díky častým nepokojům a případům násilí na denní bázi ji také skoro každý skutečně vlastní. Veřejné nošení zbraní je tudíž běžná věc, mnozí dokonce běžně nosí neprůstřelné oblečení. Občas ale platí, že jestli chcete přežít a postarat se o sebe, není od věci nehrát si na hrdinu a raději dělat, že kolem vás k žádnému násilí nedochází.

Ačkoliv Night City nabízí násilné a nuzné prostředí, pro většinu občanů nepřipadá jeho opuštění v úvahu. Město živí a posiluje neutuchající naději na dosažení slávy a úspěchu, což mimo jiné znamená, že největší strach souvisí s vidinou selhání. Postup po společenském žebříčku vám však nezajistí ani tak peníze jako spíše schopnost se kdykoliv ubránit a také se řádně prosadit. Jak by asi řekl Šperk z knihy/filmu Báječná léta pod psa, musíte být vidět. Jestli chcete někým být, musíte být něco víc než sami sebou. Abyste byli zvěčněni, musíte se stát značkou či ideálem. Tak uvidíme, čeho všeho bude možné dosáhnout během hraní.

Cyberpunk 2077 předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk. Nově je potvrzena přítomnost české lokalizace ve formě titulků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama