Dalším novým národem do Civilization VI je Makedonie
Novinka Dalším novým národem do Civilization VI je Makedonie

Dalším novým národem do Civilization VI je Makedonie

Michal Burian

Michal Burian

Na jaře v dodatečném balíčku společně s nedávno představenou Persií.

Reklama

V úterý studio Firaxis Games představilo první ze dvou nových národů, který si během jara budou moci fanoušci zakoupit do strategie Civilization VI. Tím národem je Persie, kterou povede Kýros II. (Veliký) z dynastie Achaimenovců. O druhém národu se dozvídáme dnes.

Fanoušci Civilization 6 se mohou těšit kromě Persie ještě na Makedonii s Alexanderem Velikým. Ten se specializuje na dobytí celého světa. Tento národ se tak bude líbit hráčům, kteří chtějí hlavně útočit na ostatní a postupně získávat další a další území. Alexander Veliký se pochlubí speciální dovedností Hellenistic Fusion. Ta zajišťuje, že během války se vám budou mnohem méně bouřit vojáci a obyvatelé přilehlých oblastí, stejně tak budete dostávat mnohem menší sankce za dlouhodobé boje.

Unikátní jednotkou jsou Hypaspisté, náhrada za šermíře. V boji se budou hodně hodit, mají totiž výhodu při útoku na jednotlivé distrikty a bonusové body pro support oproti standardním jednotkám. Druhou jednotkou je rychlá a těžká kavalérie Hetairoi, která zaujme místo klasické jízdy a má navíc bezplatné povýšení.

Unikátní stavbou u Makedonců je Basilikoi Paides, která vám poskytne body pro vědu při výcviků necivilních jednotek a bonusy při rekrutování některých vojenských jednotek.

Společně s dodatečným obsahem dorazí ještě bezplatná aktualizace. Pochopitelně každý nový národ bude mít své scénáře. Cena DLC by měla být zhruba 5 eur, stejně jako v případě předešlých rozšíření.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama