Days Gone se pochlubí dynamickým a živoucím světem
Days Gone Novinka Days Gone se pochlubí dynamickým a živoucím světem

Days Gone se pochlubí dynamickým a živoucím světem

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4

Svět zamořený freakery bude reagovat na vaše činy.

Reklama

Společnost Sony se na proběhnuté výstavě E3 na Days Gone tolik nezaměřila, přesto jde o slibnou PlayStation 4 exkluzivitu, která dorazí 22. února příštího roku. Po gameplay ukázce následují detaily od samotných tvůrců. Studio SIE Bend v minulosti připravilo trilogii Syphon Filter pro první PlayStation, následná pokračování pro PS2 a PSP a v neposlední řadě se podílelo na PSV titulech Uncharted: Golden Abyss a Uncharted: Fight for Fortune. Není divu, že Days Gone je pro vývojáře dosud největším a nejambicióznějším projektem, kterým se mohou vyšvihnout po bok velikánů Sony v podobě Naughty Dog (série Uncharted, The Last of Us a Crash Bandicoot), Guerrilla Games (Killzone a Horizon: Zero Dawn), Sucker Punch Productions (Sly Cooper, inFamous a připravované Ghost of Tsushima) či Polyphony Digital (Gran Turismo Sport).

Days Gone se pochlubí dynamickým a živoucím světem

Během E3 měl možnost magazín GameReactor vyzpovídat Erica Jensena z týmu Bend. Eric prohlásil, že svět v Days Gone bude dynamický a živoucí. Jeho součástí jsou takzvaní freakáři. Tak autoři hry říkají zombíkům, kteří se od těch v The Last of Us nebo jiných titulech liší. Jsou mnohem rychlejší, celkově nebezpečnější a nebude problém narazit na skupinky čítající až pět stovek nemrtvých. Pokud to nebude přímo váš úkol, můžete je obejít a troufnout si na ně později. V pustém světě Days Gone totiž bude nouze o munici, na takovou hordu nepřátel budete muset vymyslet něco jiného. Kupříkladu využijete předměty v okolí, sudy s hořlavinou dokážou nadělat pořádnou neplechu, stejně tak valící se těžké klády. Ve starší ukázce byl k vidění výbuch hráze a následné zaplavení hnízda freakerů vodou.

Svět okolo hlavního hrdiny - bývalého motorkáře, tuláka, psance a lovce lidí se jménem Deacon St. John - ovlivníte několika způsoby. V postapokalyptickém světě, jenž je zasazen na sopečný a zničený americký severozápad, se vyskytují jiní vůdci táborů. Ti mají odlišnou motivaci a nabízejí různou práci. Když jim pomůžete, mohou později pomoci oni vám. Když navíc odstraníte hnízdo freakerů, uvidíte, jak se postupně mění. Začnou se v něm objevovat lidé a kdo ví, třeba si postaví i nějaký ten příbytek. Jen pozor na ostatní přeživší, často vám půjdou po krku a vaší výbavě i oni.

Zaujala vás zombie hra Days Gone? Předobjednávku můžete vyplnit na Xzone.cz nebo GameExpres.sk. Níže připomínáme trailer a gameplay záběry z Los Angeles.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama