DayZ aktuálně hraje nejvíce hráčů v historii
DAYZ Novinka DayZ aktuálně hraje nejvíce hráčů v historii

DayZ aktuálně hraje nejvíce hráčů v historii

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Český survival je na vrcholu popularity.

Reklama

Známý survival DayZ od českého studia Bohemia Interactive se 10 let po svém vydání těší nebývalé popularitě. Titul, který původně vznikal jako modifikace pro druhou Armu, vyšel v roce 2013 jako samostatný titul v programu předběžného přístupu na Steamu, kde dokázal přilákat početnou skupinu hráčů. Množství aktivních uživatelů ale kvůli rozporuplnému technickému stavu a relativně pomalému přísunu nového obsahu a vylepšení postupně klesal.

Zvrat přišel až s vydáním plné verze a opuštěním early accessu, ke kterému došlo v prosinci roku 2018. Od tohoto data počet hráčů opět postupně narůstal, čemuž kromě přetrvávající podpory hry ve formě aktualizací a nového obsahu pomohlo také několik bezplatných víkendů. Že se vývojářům snaha o oživení hry podařila, dokazují současná čísla aktivních uživatelů, které překonaly veškeré dosavadní hodnoty.

Dayz hrálo v uplynulých dnech dle údajů stránky SteamDB v jeden moment přes 69 tisíc hráčů, čímž byly pokořeny dokonce hodnoty, které hra atakovala bezprostředně po vydání early accessu. Uvidíme, jak vývojáři s opětovně nabitou popularitou naloží. Před časem se například spekulovalo o možném plnohodnotném pokračování. Jisté každopádně je, že DayZ ani po deseti letech rozhodně neřeklo poslední slovo. Hra je kromě PC (Steam) k dispozici také na konzolích PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

DayZ aktuálně hraje nejvíce hráčů v historii
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama