DayZ Standalone bude dříve či později v češtině, možná už v době alpha verze
DAYZ Novinka DayZ Standalone bude dříve či později v češtině, možná už v době alpha verze

DayZ Standalone bude dříve či později v češtině, možná už v době alpha verze

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23

Marek Španěl na svém blogu zveřejnil screenshot z DayZ, který naznačuje, že by hra mohla být minimálně z části už v době alphy v našem mateřském jazyce.

Reklama

Screenshot, který najdete níže, pochází z blogu Marka Španěla, zakladatele Bohemia Interactive. Můžete na něm vidět hlavní menu, které je už přeložené do češtiny. To dává tušit, že by už v době vydání alpha verze (které už se snad kvapem blíží) mohlo být DayZ Standalone v češtině.

Proto jsme se obrátili přímo na Bohemia Interactive a bylo nám řečeno, že dříve nebo později se DayZ skutečně českého překladu dočká, ať už v době alpha verze nebo později. Překlad totiž vzniká díky spolupráci komunity a vývojářů a řada textů je pochopitelně převzatá z Army 2.

Pokud jste tedy třeba po situaci s Take On Mars, které se češtiny nedočkalo, obávali, že DayZ potká stejný osud, s největší pravděpodobností se tak nestane. Už alpha verze je očividně minimálně z části přeložená, což je dokonce lepší než u Army 3, do níž se lokalizace dostala až s vydáním plné verze.

Také si všimněte, že build hry už obsahuje text "Early Access Alpha". Doufejme, že to znamená, že už na alpha verzi vážně nebudeme muset čekat nějak dlouho a brzy se objeví v sekci Early Access na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama