Dead Island 2 bude pravděpodobně cross-gen titulem
Dead Island 2 Novinka Dead Island 2 bude pravděpodobně cross-gen titulem

Dead Island 2 bude pravděpodobně cross-gen titulem

Johny

Johny

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Informace pochází z nabídky práce ve studiu, které má aktuálně nový Dead Island na starosti.

Reklama

Pamatujete si ještě na hru Dead Island 2? Od jejího oznámení uběhlo již 6 let a její vývoj je jedním z nejkomplikovanějších. Původně mělo hru mít na starosti polské studio Techland, které ji ale, po rozporech s Deep Silverem, vydavatelem hry, zanechalo německému studiu Yager Development (Spec Ops: The Line). Techland se místo toho ujal vývoje Dying Light pro Warner Bros. Po dvou letech, a opět kvůli problémům s vydavatelem, Dead Island 2 dostalo na starost britské studio Sumo Digital (Crackdownu 3). Po dalších dvou nebo třech letech, hra opustila Sumo Digital a byla předána jinému britskému studiu Dambuster (Homefront: The Revolution).

V době, kdy hra obývala pracoviště Yager Development byl představen gameplay trailer hry. Na konci dubna 2015 došlo dokonce k odložení vydání na rok 2016, ale dodnes jsme se hry nedočkali.

Na novém díle série Dead Island se ale pracuje a podle nových informací, které jsou zmíněné v inzerátu nabídky práce studia Dambuster, by mohlo dojít k vydání již brzy.

Studio hledá hlavního výtvarníka, který "povede tým umělců vytvářející sluncem nasáklé kulisy pro pravou zombie apokalypsu zasazenou do ikonického Kalifornského města v novém díle světově proslulé série Dead Island."

To hlavní a zajímavější se píše o odstavec níž: "Je to fantastická příležitost, jak dále rozvíjet svou kariéru tím, že povedete umělecký směr na průkopnickém titulu pro současné a budoucí platformy ve skutečně progresivním a dopředu myslícím studiu."

Je tedy možné, že hra bude cross-gen titulem, který vyjde na PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X. Pokud se hra chystá ještě na současnou generaci, může to znamenat, že si na ni ještě počkáme rok nebo dva.

Každopádně to zní skoro neuvěřitelně. Ale série Half-Life na tom byla podobně ne-li hůře a letos se nám dostalo Half-Life: Alyx. Zázraky se dějí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama