Dead Island 2 stále ve vývoji
Dead Island 2 Novinka Dead Island 2 stále ve vývoji

Dead Island 2 stále ve vývoji

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Ujištění od THQ Nordic. Kdo ale na hře pracuje?

Reklama

Problematický vývoj Dead Island 2 neodradil vydavatelskou společnost THQ Nordic. Její prezident před investory a novináři potvrdil, že pokračování survival zombie akce je stále ve vývoji a bude mít otevřený svět tak jak bylo dříve slíbeno. Bohužel jsme se nedozvěděli žádné podrobnosti, nevíme tedy, jak bude hra vypadat.

Dead Island 2 bylo oznámeno již v roce 2014. V té době na ní pracovali tvůrci Spec Ops: The Line z německého studia Yager Development a v plánu byla na rok 2015. Mezitím ale došlo k různým problémům, odsunutí data vydání na rok 2016, neshodám a spolupráce mezi Deep Silverem a Yager byla po několika dalších měsících oficiálně zrušena.

Po nějaké době vývoj převzal tým Sumo Digital, který by měl na Dead Island 2 stále pracovat, i když během loňského prosince se objevily spekulace, že Sumo Digital už na Dead Island 2 nepracují a nově má hru na starost Dambuster - vytvořili Homefront: The Revolution. Pokud je to pravda, můžeme očekávat, že Dead Island 2 pravděpodobně poběží na technologii CryEngine od Cryteku, s kterým mají v Dambusteru zkušenosti.

Původní Dead Island vytvořilo polské studio Techland. To se ale nedohodlo na pokračování a rozhodlo se ve spolupráci s Warner Bros vytvořit Dying Light. Jejich koncept se nakonec ukázal jako velmi dobrý a Dying Light zaujal hráče po celém světě. Teď mají Techland v přípravě Dying Light 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama