Dead Space 4 měl být v částečně otevřeném světě s ženskou hrdinkou
Dead Space Novinka Dead Space 4 měl být v částečně otevřeném světě s ženskou hrdinkou

Dead Space 4 měl být v částečně otevřeném světě s ženskou hrdinkou

Michal Burian

Michal Burian

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Tváří v tvář apokalypse Necromorphů.

Reklama

Po neuspokojivých prodejích třetího dílu Dead Space nedostali tvůrci ze studia Visceral Games šanci pracoval na čtvrté hře z hororové série. Místo toho jim byl svěřen projekt s licencí Star Wars, který společnost Electronic Arts zrušila a firmu rozpustila. Kdyby vedení EA dalo novému Dead Space zelenou, mohli jsme tu mít zajímavý díl. O něm se rozpovídal kreativní ředitel Ben Wanat, který v současné době pracuje v Crystal Dynamics (série Tomb Raider a nyní The Avengers), pro britský Eurogamer.

U herních společností je zcela běžné, že před dokončením jednoho projektu se začíná pracoval na dalším. Dead Space 4 byl tak ve stádiu prototypu. Podle kreativního ředitele zamýšleli vývojáři vytvořit příběhový akční horor s menší lineární strukturou. Myšlenkou bylo, že by se hráč každý den pokoušel přežít v zamořené lodi, hledal známky života, zdroje pro svou loď a přeživší... Celkově chtěli ve Visceral Games využít část The Lost Flotilla z Dead Space 3 a prohloubit herní zážitek s nelineární hratelností.

Z vyprávění Bena to vypadá, jako by autoři chtěli stvořit mnohem rozsáhlejší Dead Space, kde bychom dokonce v lodi cestovali. V plánu byla celá řada lodí, každá z nich s unikátními funkcemi, strukturou a jinými mechanikami. Navíc bychom stanuli tváří v tvář apokalypse Necromorphů, což by ovlivnilo hlavního hrdinu. Jim by již nemusel být lodní inženýr Isaac Clarke, nýbrž Ellie Langfordová, jedna z přeživších invaze Necromorphů na palubě lodi Sprawl.

Sám Ben Wanat doufá, že se v Electronic Arts jednou k Dead Space vrátí. „Jednoho dne se možná někdo podívá na starý katalog her od EA a řekne si, co se stalo s Dead Space? Možná bychom měli tuhle sérii oživit.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama