Dean Hall brzy opustí Bohemia Interactive
DAYZ Novinka Dean Hall brzy opustí Bohemia Interactive

Dean Hall brzy opustí Bohemia Interactive

Michal Burian

Michal Burian

26

Úspěšný tvůrce DayZ se chce vrátit domů na Nový Zéland, dát dohromady nové studio a vytvořit novou hru.

Reklama

Dean Hall, tvůrce DayZ, oznámil, že hodlá v brzké době opustit české studio Bohemia Interactive a vrátil se domů na Nový Zéland, kde má v plánu založit vlastní studio.

Hall stojí za zrodem velmi úspěšného DayZ, kterému se na Steamu v Early Access programu neuvěřitelně daří. Čistý zisk je odhadován na více než půl miliardy korun.

Dean Hall v roce 2012 vytvořil DayZ mód pro Armu 2 a později se stal zaměstnancem Bohemia Interactive, kde do dnešního dne pracuje na samostatné verzi survival hry DayZ.

Hall měl v původně v úmyslu odejít mnohem dřív, nakonec si to ale rozmyslel. "Původně jsem už letos neměl být v Bohemia Interactive, ale bylo by to hloupé a nespravedlivé vůči komunitě. Budu se na DayZ podílet tak dlouho, jak to bude důležité. Ať už v roli vedoucího vývoje nebo jako kreativec," přiznal Dean Hall v rozhovoru pro britský Eurogamer.

Úspěšný vývojář dále uvedl, že se v pražských Bohemia necítí doma. Chce se vrátit zpět na Nový Zéland, dát dohromady nové studio a vytvořit novou hru. Možná se tak v budoucnu dočkáme další multiplayerové online hry, která bude úspěšná jako DayZ.

Přečtěte si naše dojmy z hraní DayZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama