Death Star DLC pro Star Wars: Battlefront pozmění letecké souboje
Star Wars: Battlefront Novinka Death Star DLC pro Star Wars: Battlefront pozmění letecké souboje

Death Star DLC pro Star Wars: Battlefront pozmění letecké souboje

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Některé stíhačky se dočkají nových schopností a dojde i na globální změny. V přídavku nás navíc čeká hratelný Artoo nebo Wedge Antilles a Biggs Darklighter, kteří budou doprovázet Lukův X-Wing.

Reklama

Oblíbený (a velmi kvalitní) YouTube kanál BattlefrontUpdates zveřejnil zajímavý rozhovor s vedoucím designérem Battlefrontu Dennisem Brännvallem, který proběhl na Gamescomu. Díky tomu jsme se dozvěděli řadu informací o tom, co nás čeká v chystaném DLC Death Star.

Herní mód Battle Station, o němž jsme vás informovali před několika dny, bude vůbec nejdelším módem z celé hry a jeden zápas může zabrat i půl hodiny. Je tedy dvakrát delší než třeba Walker Assault, jehož zápasy trvají v průměru 15 minut.

V Battle Station režimu mají hrát velkou roli stíhačky, a proto dojde k výrazným změnám. Rychlostní boost TIE Fighterů, TIE Interceptorů a A-Wingů bude mnohem účinnější a nově bude trvat kratší dobu, než se po použití obnoví. A-Wingy navíc přijdou o své štíty, které budou nahrazeny právě rychlostním boostem. Brännvall to vysvětluje tím, že v době původní filmové trilogie Povstalci A-Wingy očesali o všechno možné za účelem toho, aby byly co nejrychlejší. Tedy i o štíty.

TIE Interceptory zase přijdou o rakety, které budou nahrazeny laserovým útokem určeným pro likvidaci štítů. V případě všech stíhaček navíc nebude možné být neustále zaměřený na nepřítele, takže i v případě zaměřování vstoupí do hry tzv. cooldown. To aby byly letecké souboje taktičtější.

V rámci pěchotní části Battle Station módu budou hráči bojovat o velmi cenného droida. Tím droidem není samozřejmě nikdo jiný než Artoo, resp. R2-D2. Jeho ovládání se ujme jeden z hráčů a i když Artoo nemůže nikoho zabít, může nepřátele alespoň ochromit. Navíc má v záloze řadu trumfů, třeba možnost odhalit pozice protivníků a nepozorovaně se dostat na určité místo. Půjde tedy vyloženě o podpůrnou postavu, která má pomáhat hráčům v rolích povstaleckých vojáků.

Ve třetí fázi módu se zase mohou hráči ujmout Luka Skywalkera v jeho X-Wingu a Dartha Vadera ve stíhačce TIE Advanced. Oba budou mít k dispozici bodyguardy. Představte si zkrátka bodyguardy Leiy nebo Palpatina s tím rozdílem, že půjde o stíhačky, ne o lidi. Luka tak může doprovodit Biggs Darklighter a nejlepší parťák všech dob Wedge Antilles. O identitě Vaderova doprovodu nic nevíme, pravděpodobně půjde o anonymní piloty, kteří Vaderovi v Nové naději asistovali během letu kaňonem na povrchu Hvězdy smrti.

Majitelé DLC přitom mohou využívat Lukův X-Wing a Vaderův TIE Advanced i v módu Fighter Squadron, a to na libovolné mapě. Při sebrání příslušného power-upu si zkrátka mohou vybrat, jestli budou létat s Millenium Falconem nebo Lukovým X-Wingem, potažmo Slave-1 nebo Vaderovým TIE Advanced.

Všechny výše zmíněné změny v případě stíhaček se samozřejmě také přenáší do původní hry a platí pro všechny její majitele, tedy i ty, kteří DLC nevlastní. Brännvall dále slibuje změny týkající se trait systému a úprav postavy.

Mimochodem, když už stavím novinku na zčásti komunitní iniciativě, proč to nedotáhnout do konce a neupozornit ještě na jeden povedený fanouškovský trailer, který kombinuje záběry z původní hry a dosavadních DLC s hudebním doprovodem nejnovějšího traileru k filmu Rogue One: Star Wars Story.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama