Dělá Valve na úplně novém sci-fi titulu?
Novinka Dělá Valve na úplně novém sci-fi titulu?

Dělá Valve na úplně novém sci-fi titulu?

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

Poprvé za dlouhou dobu na veřejnost pronikly informace o možné nové hře od Valve, která nejspíš nemá nic společného s jejich předešlými sériemi.

Reklama

Leckteří z vás možná o projektu SOB, alias údajném novém titulu od Valve, slyšeli. Poprvé se o něm začalo mluvit zhruba před rokem, kdy se na internetu objevila fotka přímo z Valve, ukazující řadu artworků vesmírných lodí nebo mimozemšťanů. Později byly reference k SOB objeveny i v uniklém kódu Doty 2, což však většině lidí uniklo. Od té doby ale ticho po pěšině. Až doteď.

Fanoušci totiž v posledních dnech narazili na web Petera Königa, jednoho z 2D a 3D návrhářů Valve, jenž už má za sebou 25-letou kariéru ve filmovém i herním průmyslu a má na svědomí řadu konceptů pro Left4Dead 2, Dotu 2 a Portal 2. Co to s tím má společného? Jednoduše to, že na jeho webu je k vidění několik konceptů z loňské fotky a hlavně následující artwork.

Ano, vesmírná loď. A co má napsaného na boku? SOB 49. Fandové navíc vyšťourali, že jde o novou verzi staršího obrázku, jenž se na Königově webu objevil přibližně v době loňského zveřejnění fotky od Valve. Náhoda? Těžko.

Jeden z moderátorů Steam fóra navíc napsal přímo Königovi, jestli jde vážně o koncepty nové hry od Valve. Peter odpověděl ve smyslu, že některé obrázky jsou jeho, některé ne, že o nich nemůže mluvit, ale vzhledem k tomu, že se objevily na jeho webu až nyní, tak asi nemůžou být kdovíjak tajné a citlivé. No jo, klasické tajnůstkářství Valve.

Určitě si mnozí z vás říkají, ať Valve nejdříve dodělá Half-Life a pak ať si dělá co chce. My si ale nemůžeme pomoct, představa úplně nové značky zní zatraceně lákavě. Doufejme, že se brzy dozvíme víc, a že se kvůli SOB, pokud je opravdu realitou, ještě víc nezpomalí další Half-Life.

Jen tak mimochodem, spousta zahraničních webů tvrdí, že SOB je dávno zrušený projekt, čemuž ale moc nevěříme. Kdyby ho zrušili, nejspíš by König na dotaz moderátora Steam fóra odpověděl jasně, stejně jako to udělal scénárista HL u nedávného spin-offu Return to Ravenholm. Tajnůstkářství autora ale nasvědčuje, že nic není tak úplně jisté. Uvidíme v budoucnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama