Demo PC verze Final Fantasy XV vyjde 26. února
Final Fantasy XV Novinka Demo PC verze Final Fantasy XV vyjde 26. února

Demo PC verze Final Fantasy XV vyjde 26. února

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13
Platformy Windows PC

Za včasnou koupi hry na Steamu navíc dostanete předměty inspirované sérií Half-Life.

Reklama

Jestli si chcete před vydáním vyzkoušet Final Fantasy XV Windows Edition a již dostupný benchmark vám nestačí, může vám posloužit čerstvě oznámené demo, které se na Steamu, Originu a Windows Store objeví už 26. února. Demo zahrne celou první kapitolu hry, takže dostanete možnost vyzkoušet tutoriál a úvodní hlavní úkoly a blíže otestovat, jak si váš hardware s Final Fantasy XV poradí. Plná verze bude následovat 6. března.

Tvůrci navíc představili další bonusy za předobjednávku. Když si do 1. května předobjednáte nebo koupíte Final Fantasy XV Windows Edition na Steamu, dostanete možnost stáhnout si ze Steam Workshopu předměty inspirované sérií Half-Life od Valve. Konkrétně jde o ikonický HEV oblek, páčidlo a brýle, tedy o nezbytnou výbavu Gordona Freemana. Předměty budete moci použít v singleplayeru i v multiplayerové expanzi Comrades.

Další bonusy čekají i na ty, kteří si Windows Editon pořídí na Originu. Na jejich představení si musíme počkat, hovoří se ale o sadě nástřiků na auto. Hráče, kteří si Final Fantasy XV chtějí pořídit přes Windows Store, by pak měla potěšit zpráva, že uložené pozice z Windows 10 verze budou kompatibilní s verzí pro Xbox One. Po vydání Windows Edition navíc dorazí aktualizace, díky níž budou moci hráči na Xboxu One a ti, kteří si hru pořídí přes Windows Store, hrát spolu.

Největší pozornost na sebe ale suverénně strhávají předměty s motivy Half-Life. Série je koneckonců mrtvá, samotné studio Valve s ní už 10 let nic nepodniklo a šance, že se někdy dočkáme dalšího dílu, je takřka nulová. Situace zašla tak daleko, že příběh Half-Life 2: Episode Three musel být nakonec pokoutně zveřejněn scénáristou série Marcem Laidlawem, který z Valve odešel, přičemž Half-Life 3 není v tuto chvíli nic víc než mýtus, i když se na něm v minulosti pracovalo.

S ohledem na tohle všechno je tedy rozhodně dobré vidět, že jsou prvky slavné série i nadále alespoň nějak využívány. Když pominu fakt, že se v materiálech spojených s novoročním výprodejem na Steamu objevil mimo jiné Dog z Half-Life 2, předobjednávkové bonusy Final Fantasy XV jsou za poslední dobu jediným případem více či méně oficiálního využití čehokoliv spojeného s Half-Life. Myslím, že ze strany Square Enix jde o velmi chytrý způsob, jak nalákat více hráčů ke koupi Windows Edition, protože na kultovní Half-Life nepochybně uslyší nejeden uživatel Steamu.

Zdroj: Oficiální blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama