Desková hra na motivy Agents of Mayhem slaví úspěch na Kickstarteru
Agents of Mayhem Novinka Desková hra na motivy Agents of Mayhem slaví úspěch na Kickstarteru

Desková hra na motivy Agents of Mayhem slaví úspěch na Kickstarteru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy pkgsrc Desková hra

O deskovku je zjevně nemalý zájem, což se nedá příliš říct o herní předloze od tvůrců Saints Row.

Reklama

Minulý rok došlo na vydání bláznivé akční hry Agents of Mayhem, kterou mají na svědomí tvůrci série Saints Row a Red Faction ze studia Volition. V recenzích se tomuhle projektu špatně nedařilo, já sám jsem nakonec udělil hodnocení 7/10, ale zároveň se nedá říct, že by byly kritiky vždy a všude vysloveně pozitivní. Důležitější však je, že zájem hráčů byl minimální, což vedlo k nízkým prodejům. Ty měly mít podle jistých informací vliv na propouštění zaměstnanců Volitionu.

Proto může překvapit, že společnost Academy Games připravuje deskovou hru na motivy Agents of Mayhem. Ještě překvapivější pak může být fakt, že tvůrci slaví s deskovkou nazvanou Agents of Mayhem: Pride of Babylon nemalý úspěch na Kickstarteru.

Lidé z Academy Games chtěli v rámci kampaně na Kickstarteru vybrat od hráčů a fanoušků alespoň 30 tisíc amerických dolarů. Nakonec ale příznivci přispěli na vývoj mnohem víc. V době psaní této novinky září na Kickstarteru 125,126 dolarů, které se již podařilo vybrat, přičemž zbývá ještě 19 dní do konce kampaně. Za úspěch může s největší pravděpodobností dobrá pověst Academy Games a kladné přijetí jejich předešlých projektů.

Koncept hry navíc zní poměrně zajímavě. Agents of Mayhem: Pride of Babylon je deskovka pro dva až čtyři hráče, která se odehrává na 3D desce, na níž mohou hráči stavět zničitelné budovy. Projekt slibuje například příležitost absolvovat svižnou příběhovou kampaň, na jehož průběh mají vliv vaše rozhodnutí. Nechybí ani možnost přidat se buď ke zlotřilé frakci Legion, nebo k organizaci Mayhem, v níž najdete řadu antihrdinů s cílem zastavit Legion za každou cenu.

Dvě znesvářené frakce nejsou jedinými podobnostmi s herní předlohou. Deskovka slibuje i přítomnost humoru nebo vylepšování, úpravu a postup nemalého počtu unikátních postav, a to za pomoci karet symbolizujících různé technologické zlepšováky. Díky nim budou mít vaše postavy přístup k různým šíleným a úchvatným schopnostem.

Zdroj: Kickstarter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama