Detaily o kooperaci, PvP a předmětech v Bloodborne
Bloodborne Novinka Detaily o kooperaci, PvP a předmětech v Bloodborne

Detaily o kooperaci, PvP a předmětech v Bloodborne

Jan Kalný

Jan Kalný

23

Co by to bylo za hardcore hru, kdyby vás nemohli ohrožovat nebo vám pomáhat samotní hráči řadou zajímavých předmětů?

Reklama

Na japonské stránce Bloodbornu se objevily nové informace ze hry, které se týkají kooperace, PvP systému a několika předmětů a možností.

Samotná kooperace bude dostupná pro tři hráče, včetně zakladatele. Pro funkčnost co-opu jsou potřeba dva předměty. Lulling Bell a Small Resonant Bell. První jmenovaný používá zakladatel k založení kooperace, ten druhý naopak použijí ostatní hráči k připojení. Jakmile zemře boss, který okupuje aktuální oblast, hra automaticky vykopne oba hráče, ukončí co-op a vrátí je do svých světů pro odměnu.

Pokud zakladatel nebo ostatní hráči zemřou, co-op se vypne a všichni budou posláni zpět do svých světů. Samozřejmě bez odměny. Stejně tak se co-op vypne, pokud jeden z hráčů použije předmět Parting Shot, který je násilně vyhodí ze hry.

Zároveň můžete také využít funkce Watchword, kdy si zadáte heslo (až osmimístné) a hra vás automaticky spojí s kýmkoliv, kdo zadá stejné heslo. V PvP to ale fungovat nebude. PvP bude fungovat stejně jako kooperace, s tím rozdílem, že dva hráči, kteří se dodatečně připojí, nebudou pomáhat, ale škodit.

Při zahajování kooperace je totiž možné, že se objeví tzv. Bell Maiden, díky které vás mohou ostatní hráči napadnout. Je také možné, že se ve výjimečných případech objeví sama od sebe. Aby vás mohli ostatní hráči napadnout, potřebují předmět Ominous Resonant Bell.

Pokud se stane, že vás hráči napadnou, je jejich cílem vás zabít. Povede-li se jim to, budou navrácení do svých světů pro odměnu. Pokud ale kdokoliv z hráčů použije výše zmíněný Parting Shot nebo se zakladatel dostane do místnosti s bossem, PvP skončí a útočníci nedostanou žádnou odměnu. Útočníky poznáte tak, že budou mít načervenalou barvu.

Všichni hráči budou moci zanechat memoáry v podobě náhrobku, kterého když se ostatní hráči dotknou, uvidí smrt dotyčného hráče. V Chalice dungeonech můžete také narazit na iluze. Duchy ostatních hráčů, kteří jsou ve stejné lokaci. Můžete tak například přijít na nějaký postup dál nebo různé tipy.

Tyto dungeony navíc mají dva druhy. Ty normální a generované. Oba hratelné jak v singleplayeru, tak multiplayeru. Ale abyste mohli dungeon vygenerovat, musíte být online. Stejně tak musíte být online, abyste si mohli dungeon stáhnout, protože tyto nagenerované dungeony půjdou sdílet, aby si je mohli užít i ostatní hráči.

V přípravě je také Day One patch, který má vylepšit výkon hry a optimalizovat multiplayer. Co se PS+ týče, bude potřeba pro hraní online a sdílení dungeonů, ale nebude potřeba pro stahování updatů, případně dungeonů ostatních hráčů.

Na závěr se můžete kouknout na několik obrázků, které ukazují výše zmíněné funkce a možnosti. Všechno to zní docela zábavně, nemyslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama