Devil May Cry: v kůži rebelského a mladého Danteho
Devil May Cry Novinka Devil May Cry: v kůži rebelského a mladého Danteho

Devil May Cry: v kůži rebelského a mladého Danteho

Michal Burian

Michal Burian

3

Neoficiální restart akční bojové adventury Devil May Cry se bude odehrávat před událostmi všech dílů a zahrajeme si v něm za rebelského a mladého Danteho. Na co se připravit?

Reklama

Capcom na letošním Tokyo Game Show odhalil další díl ze série akčních bojových adventur Devil May Cry. Chystaný díl nese prozatímní název Devil May Cry (označován také jako DMC), jenž je jakýmsi neoficiálním restartem celé série. A to především kvůli tomu, že je víc cílen na euroamerický trh a odehrává se před událostmi všech dílů. To znamená, že králův syn Dante je mladý, nezkušený, sebejistý a hlavně rebelský, což neskrývají ani samotní tvůrci ze studia Ninja Theory (autoři Enslaved či Heavenly Sword).

Právě do rebelského Danteho se vžijeme a podnikneme s ním nebezpečné a velmi důležité putování. Není pochyb, že velkou roli sehrají jednotky Svatých rytířů a ochrana lidstva před útoky zlých démonů. Jak to však bude s mladým Dantem, je přece jen zahaleno rouškou tajemství. Pokud jste hráli čtvrtý díl, tak si určitě vzpomenete, že ho Nero zahlédl, jak zavraždil několik Svatých rytířů. Na to se podle všeho v novém Devil May Cry hrát nebude, protože se nic takového prozatím nestalo nebo se dočkáme jakési alternativní minulosti, kterou ovlivnila budoucnost, činy z předchozích dílů?

Od spekulací a domněnek upustíme. Tým Ninja Theory totiž slibuje velmi interaktivní prostředí, v němž bude vybalancovaný mix bojů na blízko i s možností použít střelné zbraně (viz. trailer). Ten trailer mj. přinesl fanouškům neklidné spaní, poněvadž Capcom odmítá zodpovědět důležité detaily, jako je například lokalita, ve které se trailer ze začátku odehrává (podle mnohých jde o blázinec), nebo Danteho záhadné schopnosti, s nimiž bez mrknutí oka dokáže hodit automobil na nepřátelské bestie, či tajemná nestvůra s otázkami.

Restart série Devil May Cry očekáváme v průběhu roku 2011, a to ve verzích pro PS3 a Xbox 360 – podle zahraničních zdrojů bude ohlášena i PC verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama