Disney kupuje 21st Century Fox. Pro hry to může být plus
Novinka Disney kupuje 21st Century Fox. Pro hry to může být plus

Disney kupuje 21st Century Fox. Pro hry to může být plus

Michal Burian

Michal Burian

26

Společnost Disney se nebrání využití svých značek ve hrách. Můžeme se těšit na hru s X-Menem nebo Deadpoolem?

Reklama

Měsíce se o tom spekulovalo. Od dnešního dne je to ale oficiálně. Společnost The Walt Disney Company kupuje 21st Century Fox za 52,4 miliardy dolarů (1,14 bilionu Kč) a bude vlastnit práva na všechny značky. Do nich spadá i X-Men, Fantastická čtyřka, Deadpool, Vetřelec a Predátor, Avatar, Simpsonovi, Futurama nebo Griffinovi.

Co obchod roku ve filmovém světě znamená pro nás hráče? Je dost pravděpodobné, že v budoucnu se dočkáme většího množství licencovaných her. Společnost Disney se totiž nebrání licencování a ráda za obnos „zelených papírků“ poskytne licenci na své značky, viz exkluzivní licence Star Wars pro Electronic Arts nebo stále větší zájem o hry ze strany Marvel Entertainment - spolupráce na Avengers se Square Enix a Crystal Dynamics, LEGO Marvel Super Heroes 2 od TT Games nebo chystaný Spider-Man pro PS4 od Insomniac Games a Sony.

Fanoušci bojovky Marvel vs. Capcom: Infinite by se navíc mohli dočkat dodatečného balíčku, který do hry přidá postavy od 21st Century Fox, zejména X-Mena.

Jak to vše bude, to ukážou až následující měsíce a roky.

Zdroj: Eurogamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama